Tehnologie

Inteligența artificială „pune mâna” pe Windows 11. Ce vei putea face cu fotografiile tale, cum le editezi dintr-un click, cu AI

Microsoft a anunțat un editor nou de imagini alimentat de inteligența artificială generativă, pe Windows, care îți oferă o modalitate ușoară de a elimina elementele nedorite din fotografiile pe care le faci.

Îmbunătățirea de la Windows Photos

Windows Photos are, ce-i drept, de mult timp o unealtă Spot Fix care poate elimina părți dintr-o imagine de-a ta, dar compania acum spune că Generative erase reprezintă o versiune îmbunătățită a funcției, care te va ajuta și mai mult.

Aparent, această unealtă nouă poate crea rezultate „mai uniforme și mai realiste” chiar și atunci când sunt eliminate obiecte mari, cum ar fi trecătorii sau aglomerația din fundal, dintr-o imagine pe care o vrei curată.

Dacă îți amintești, atât Google, cât și Samsung au propriile lor versiuni de unelte de ștergere AI pe dispozitivele mobile.

Versiunea Google era disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel mai noi până când a fost extinsă și la modelele mai vechi.

Versiunea Microsoft, însă, are menirea de a-ți oferi acces la un ștergător de fotografii alimentat de AI pe computerul tău. desktop sau laptop.

Cum folosești funcția bazată pe inteligență artificială

Tot ceea ce trebuie să faci este să pornești editorul de imagini din Photos pentru a începe să utilizezi funcția. Pur și simplu alege opțiunea Ștergeți și apoi folosește peria pentru a crea o mască peste elementele pe care nu-l mai vrei, sub nicio formă, în fotografia ta.

Poți chiar să ajustezi dimensiunea periei, pentru a face mai ușoară selectarea obiectelor mai subțiri sau mai groase, și poți alege să evidențiezi mai mult de un element, înainte de a le șterge pe toate.

În momentul de față, accesul la Generative erase este destul de limitat. Încă nu a fost lansat pe scară largă, și îl poți utiliza doar dacă ai acces la Windows Insider, prin intermediul aplicației Photos pe dispozitivele Windows 10 și Windows 11 pentru dispozitive Arm64.