Tehnologie

Instagram introduce reclame peste care nu poți să sari: De ce vei vrea să-ți ștergi aplicația

Compania Meta, cunoscută anterior ca Facebook, experimentează un nou tip de reclamă în feed-ul Instagram, denumită „ad break”, care nu poate fi sărită. Această nouă inițiativă ar putea face ca reclamele de pe Instagram să fie mult mai greu de ignorat.

Reclamele „ad break” pe Instagram

După cum relatează TechCrunch, Meta testează o nouă formă de reclamă non-skippable în feed-ul Instagram, numită „ad break”. Utilizatorii care au observat deja aceste reclame au raportat că nu pot continua să deruleze feed-ul până când reclama nu se termină. Conform capturilor de ecran distribuite pe Reddit și X (fostul Twitter), aceste „ad breaks” durează câteva secunde, deși nu este clar dacă durata ar putea varia în cazul în care Meta decide să facă oficial acest nou format.

Holy moly! Meta seemingly is now forcing us to watch ads in our feeds on Instagram!

The app legit stopped me from scrolling past this ad which is just a bonkers move to me. pic.twitter.com/740EXjGyl2

— Dan Levy ✡ דניאל לוי (@TheDanLevy) June 1, 2024

Un mesaj în aplicație explică utilizatorilor ce înseamnă aceste „ad breaks”: „Ad breaks sunt un nou mod de a vedea reclame pe Instagram. Uneori, este posibil să fie necesar să vizualizați o reclamă înainte de a putea continua să navigați”. Deși reclamele video non-skippable sunt comune pe alte platforme, cum ar fi YouTube, acest format este unul nou și mult mai agresiv pentru Instagram. Este, de asemenea, remarcabil că Meta experimentează aceste reclame în feed-ul principal al Instagram, și nu în Reels sau Stories, unde reclamele video sunt mai frecvente, dar deocamdată pot fi sărite.

Reacția Meta și perspectiva utilizatorilor

Meta nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii, dar a confirmat pentru TechCrunch că testează noul format de reclamă.

„Pe măsură ce testăm și învățăm, vom furniza actualizări dacă acest test va duce la schimbări formale de produs”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Această nouă inițiativă vine într-un moment în care Meta explorează diverse modalități de a-și monetiza platformele și de a atrage mai multe venituri din publicitate. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum vor reacționa utilizatorii la această schimbare. Reclamele non-skippable ar putea genera frustrări, mai ales dacă întrerup experiența de navigare pe Instagram.

Deși reclamele video nesaltabile sunt o practică obișnuită pe platforme video, introducerea lor în feed-ul principal de pe Instagram marchează o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii interacționează cu conținutul. Într-o lume digitală din ce în ce mai saturată de reclame, aceasta ar putea fi o încercare riscantă pentru Meta, cu posibile efecte asupra experienței utilizatorilor și a percepției asupra brandului.

În concluzie, testarea noului format de reclame non-skippable pe Instagram reprezintă un pas important pentru Meta în explorarea de noi metode de publicitate. Rămâne de văzut dacă utilizatorii vor accepta aceste schimbări sau dacă vor căuta alternative pentru a evita întreruperile nedorite în timpul navigării.