Tehnologie

În viitor, reclamele pe ecranul de blocare al telefonului tău Android ar putea deveni realitate. Unde se întâmplă deja

În unele părți ale lumii, smartphone-urile cu buget redus de la Xiaomi, Realme sau chiar Samsung (toate Android) afișează știri, scoruri în direct și alte conținuturi media pe ecranul de blocare.

Ne vor invada reclamele pe Android

Cu toate că este popular în Asia, Glance, o subsidiară a business-ului de publicitate InMobi Group, nu a ajuns pe smartphone-urile vândute în SUA sau Europa.

Rapoarte despre platforma de ecran de blocare au apărut în iulie 2022, dar nu s-a întâmplat nimic ulterior.

Aproape doi ani mai târziu, Glance ar putea fi în cele din urmă pregătită să aducă reclame pe ecranul de blocare la telefoanele Android din SUA.

Glance a început un program pilot în parteneriat cu Motorola și Verizon în SUA înainte de o posibilă lansare completă.

Aplicația este deja preinstalată pe Moto G Power (2024) și, aparent, a fost livrată și pe varianta sa din 2023 vândută în țară.

Glance planifică să colaboreze cu mai multe companii de telefonie mobilă și branduri precum CNN și NBA.

Dacă programul pilot va avea succes, motorul de recomandare a conținutului de pe ecranul de blocare ar putea fi preinstalat pe mai multe dispozitive Motorola și Verizon din SUA.

Conform TechCrunch, Glance a fost livrat pe peste 450 de milioane de smartphone-uri până în prezent, cu peste 300 de milioane de utilizatori activi.

O sursă susține că gigantul nu intenționează să afișeze reclame pe ecranul de blocare al telefoanelor Android din SUA sau Europa. Nu acum, cel puțin.

Cum ar funcționa Glance, de fapt

Glance ar putea folosi inteligența artificială pentru a alimenta motorul său de recomandare Aparent, Glance lucrează cu Qualcomm la o experiență de ecran de blocare alimentată de AI.

Acest lucru ar putea ajuta aplicația să-și reducă consumul de date, deoarece personalizarea și procesarea ar avea loc pe dispozitiv în loc să se bazeze pe servere cloud.

Compania, de asemenea, pretinde că nu colectează datele utilizatorilor de Android. Motorul său de recomandare analizează modelul de utilizare al omului pentru a afișa știri locale, scoruri sportive și alte conținuturi.

Pe telefoanele vândute în India, poți dezactiva Glance, deși ești adesea îndemnat să reactivezi funcția. Intrarea pe piața din SUA va oferi Glance acces la utilizatori cu o putere de cumpărare mai mare.