Tehnologie

Îmbunătățirea de la WhatsApp care îți aduce aminte de Discord. Ce e nou la serviciul de mesagerie

Anul trecut, WhatsApp a lansat o serie de actualizări noi pentru a face trimiterea de mesaje vocale o experiență generală mai bună, iar acum face noi modificări, de data aceasta destinate grupurilor.

Aplicația de mesagerie a lansat o versiune beta a chat-urilor vocale, o caracteristică care creează o conversație audio de grup în curs, relatează WABetaInfo.

Prima veste despre chat-urile vocale a apărut la începutul acestui an sub numele de chat-uri audio dar, la vremea respectivă, nu au fost oferite prea multe informații în afară de faptul că această îmbunătățire va fi, totuși, lansată.

Cum te ajută noul update de la WhatsApp

Deși sună similar, această actualizare nu este exact același lucru cu începerea unui apel de grup, oferind o experiență asemănătoare mai degrabă cu Discord, decât atunci când îți suni, de obicei, prietenii din lista ta de contacte.

Oricine va primi această actualizarea ar trebui să vadă un simbol în colțul din dreapta sus al chat-ului de grup. Dacă vei apăsa pe acea pictograma va porni un un chat vocal de grup.

Toți ceilalți din grup vor primi o notificare push, la fel ca orice mesaj, în loc să le sune telefonul. Ei vor vedea un banner în partea de sus a casetei de chat care îi va anunța câți oameni discută acum și le va oferi opțiunea de a se conecta, dacă vor dori să facă acest lucru, evident.

Chaturile vocale sunt protejate de criptare end-to-end la fel ca orice aaltă categorie de mesaje trimise și, de asemenea, se opresc dacă nimeni nu a fost activ în ele timp de o oră.

Chatul vocal WhatsApp pare să fie disponibil doar în versiune beta pentru utilizatorii de Android, chiar acum, dar se presupune că va apărea pentru mai multe categorii în zilele următoare. Rămâne de văzut cât de utilizat la fi și dacă va reuși să adune utilizatorii Discord laolaltă, dar de data aceasta pe WhatsApp.