Tehnologie

Google Search pierde funcția care-ți permitea să găsești informații șterse de pe site-urile web

Căutarea Google își pierde funcția de pagină web „cached”. Google spune că funcția, care salvează un instantaneu al unei pagini web, nu mai este necesară.

Ce se întâmplă cu funcția Google

Una dintre cele mai vechi și mai cunoscute caracteristici ale Google Search, link-urile cache, este retrasă, a spus Google, într-o postare pe X. Cel mai bine cunoscute prin butonul „in cache”, acestea sunt un instantaneu al unei pagini web ultima dată când Google a indexat-o. Cu toate acestea, conform Google, acestea nu mai sunt necesare.

„A fost menit să-i ajute pe oameni să acceseze paginile pe vremuri, de multe ori nu puteai depinde de încărcarea unei pagini”, a scris Danny Sullivan de la Google în postare.

„În aceste zile, lucrurile s-au îmbunătățit foarte mult. Așa că s-a decis să o retragem”.

În zilele noastre, însă, caracteristica este folosită pentru mai mult decât pentru o copie de rezervă a paginii web. Mulți oameni se bazează pe acesta pentru a verifica validitatea unui site, iar managerii SEO pot folosi funcția pentru a verifica paginile lor pentru erori. Mulți utilizatori, în special profesioniștii din știri, folosesc memoria cache pentru a vedea dacă un site web a fost actualizat recent, cu informații adăugate sau eliminate. Și uneori, o memorie cache îți poate permite să verifici un site care este geoblocat în regiunea ta.

Vezi și: Cum golești memoria cache pentru un website în Chrome

Ce au spus oficialii gigantului

Anterior, făcând clic pe meniul cu trei puncte de lângă un rezultat, deschidea un dialog „despre acest rezultat” cu butonul Cache în dreapta jos. Acum, totuși, deschide un meniu mult mai mare, care arată pagina „despre” a unui site web, o descriere Wikipedia, setările de confidențialitate și multe altele. Butonul din cache nu se vede acum nicăieri.

Niciunul dintre comentariile din răspunsurile lui Sullivan nu a fost pozitiv, un utilizator SEO spunând „hai, de ce ștergeți funcția? Este foarte utilă pentru SEO!”. Sullivan a spus că Google ar putea într-o zi să adauge link-uri către Internet Archive, unde era înainte butonul de link în cache, în Despre acest rezultat.

Cu toate acestea, pare că este departe de a fi o afacere încheiată și ar transfera o cantitate masivă de trafic către Internet Archive.

Vezi și: Trucuri Windows: cum scapi de memoria cache, în Microsoft Edge