Tehnologie

Google Photos introduce și mai multă inteligență artificială în aplicație, dar gratuit. Ce va fi nou, cum te ajută

Google are în plan să ofere gratuit multe dintre instrumentele sale de editare îmbunătățite, instrumente alimentate de AI, tuturor utilizatorilor Google Photos începând cu luna viitoare.

Mutarea de a oferi acces gratuit la instrumente anterior accesibile contra cost este una rară în tehnologia modernă, dar gigantul evită așteptările și va furniza multe dintre instrumentele sale de editare alimentate de AI utilizatorilor Google Photos gratuit, inclusiv Magic Eraser, Photo Unblur și Portrait light.

Aceste caracteristici obișnuiau să fie blocate în spatele unui abonament de 20 de dolari, dar acum orice computer cu mai mult de 3 GB de RAM, un Chromebook Plus, care rulează versiunea 118 sau ulterioară, dispozitive Android care rulează versiunea 8.0 sau ulterioară și dispozitive iOS care rulează versiunea 15 sau ulterioară vor avea acces gratuit.

Ce va fi nou

Pe scurt, Magic Eraser este versiunea Google a ceea ce fotografilor le-ar putea fi familiar sub denumirea de generative fill în termenii Photoshop.

Asta le permite utilizatorilor să selecteze un obiect și să-l șteargă din câmpul vizual înlocuindu-l inteligent folosind date vizuale din jur.

Photo Unblur încearcă să îmbunătățească claritatea fotografiilor care nu sunt în focus și nu este destinat doar fotografiilor noi.

Magic Editor, de la Google Photos, va fi mai bun

În plus față de aceste instrumente, Magic Editor, care a fost lansat anul trecut pe Pixel 8 și Pixel 8 Pro și folosește AI generativ pentru a permite editorilor să facă editări foto complexă cu instrumente simple precum reproiectarea unui subiect sau schimbarea culorii cerului, primește o disponibilitate mai largă.

Acum acest instrument este disponibil pe toate dispozitivele Pixel și este inclus în aplicația Google Photos gratuit, dar există totuși anumite limite.

„În plus, toți utilizatorii Google Photos pe Android și iOS vor primi 10 salvări Magic Editor pe lună. Pentru a depăși această limită, veți avea nevoie de un dispozitiv Pixel sau de un plan Google One Premium 2TB și mai mult”, informează Google.