Tehnologie

Google facilitează multitasking-ul cu taburile minimizate în Chrome: Cum îți face viața mai ușoară

Noua funcție transformă taburile minimizate în ferestre compacte, de tip picture-in-picture.

Multitasking în Chrome

Uneori, deschiderea unui link dintr-o altă aplicație pe mobil poate fi disruptivă și te poate îndepărta de la sarcina pe care încercai să o îndeplinești. Acum, o actualizare pentru Chrome ar putea să te ajute să rămâi concentrat pe ceea ce faci.

De exemplu, când faci clic pe un link din Gmail și deschizi un tab Chrome în cadrul aplicației, poți atinge pictograma chevron din bara de instrumente, chiar lângă butonul „x” sau de închidere, pentru a minimiza browserul. Acest lucru transformă tabul deschis într-o fereastră compactă, de tip picture-in-picture, pe care o poți muta oriunde pe ecran.

Mai exact, poți să păstrezi tabul minimizat în timp ce folosești aplicația originală, iar în momentul în care ești gata să îi vezi conținutul, trebuie doar să atingi fereastra plutitoare pentru a restaura tabul la dimensiunea sa originală. Am putut deja să folosim noua funcție pe Android în cadrul Gmail.

Experiență îmbunătățită a utilizatorilor

Vei putea, de asemenea, să profiți de această funcționalitate în curând dacă nu o ai încă, atâta timp cât browserul tău implicit este Chrome și îl menții actualizat. Funcția este activată chiar și în mod implicit, deci nu trebuie să faci nimic pentru a o activa. Desigur, poți întotdeauna să trimiți un tab din aplicație către browserul Chrome dacă păstrarea diferitelor sarcini în ferestre separate te face mai productiv.

Navigarea pe internet a devenit o parte integrată a vieții noastre moderne, iar browser-ul Chrome oferă o varietate de funcționalități pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Printre acestea se numără și capacitatea de multitasking, care permite utilizatorilor să gestioneze mai eficient multiplele sarcini și activități desfășurate în timpul navigării online.

Chrome facilitează multitasking-ul prin mai multe caracteristici cheie:

Tab-uri multiple: Una dintre cele mai evidente funcții de multitasking în Chrome este capacitatea de a deschide și gestiona mai multe tab-uri simultan. Utilizatorii pot deschide tab-uri noi pentru a accesa diferite site-uri web sau pentru a separa conținutul în funcție de subiect sau context. Acest lucru permite navigarea simultană pe mai multe site-uri și accesul rapid la informații diverse.
Grupuri de tab-uri: O funcționalitate relativ nouă în Chrome este capacitatea de a grupa tab-urile în categorii sau teme. Aceasta permite utilizatorilor să organizeze mai bine tab-urile și să le gestioneze mai eficient, reducând aglomerația și confuzia în timpul navigării. De exemplu, un utilizator poate grupa tab-urile legate de lucru într-un grup separat și tab-urile personale în alt grup, facilitând trecerea între diferitele activități.
Task Manager: Chrome oferă un Task Manager integrat care permite utilizatorilor să monitorizeze și să gestioneze resursele browser-ului, inclusiv tab-urile și extensiile care consumă resurse semnificative. Acest lucru permite utilizatorilor să identifice și să închidă rapid tab-urile sau procesele care pot încetini sau îngreuna performanța browser-ului.
Funcții de navigare rapidă: Chrome include și o serie de funcții de navigare rapidă, cum ar fi posibilitatea de a deschide tab-uri noi sau de a accesa site-uri favorite printr-un singur clic. Aceste funcții facilitează multitasking-ul și îmbunătățesc eficiența utilizatorilor în gestionarea diferitelor activități online.

În concluzie, Chrome oferă o serie de funcții și caracteristici care facilitează multitasking-ul și îmbunătățesc experiența utilizatorilor în timpul navigării pe internet. Prin utilizarea inteligentă a acestor funcții, utilizatorii pot gestiona mai eficient multiplele sarcini și activități desfășurate în browser, sporind productivitatea și confortul în timpul navigării online.