Tehnologie

Google Assistant primește o infuzie de inteligență artificială. Cum va fi mai receptiv, cu ajutorul lui Bard

La Made by Google, eveniment desfășurat recent, compania a anunțat că își va integra chatbot-ul Bard AI în Google Assistant.

Vezi și: Inteligența artificială care poate detecta mutații genetice care pot cauza boli: anunțul Google DeepMind

Compania descrie funcția ca fiind o combinație dintre „raționamentul generativ” al lui Bard și „ajutorul personalizat” al lui Assistant, pentru a oferi răspunsuri mai conștiente de context pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Cum va fi mai bun Google Assistant, de acum

„În timp ce Assistant. este grozav în a gestiona sarcini rapide, cum ar fi oferirea de actualizări meteo și efectuarea de apeluri rapide, există atât de multe lucruri pe care întotdeauna ne-am gândit că un asistent personal capabil ar trebui să le poată face”, a declarat VP-ul Google Assistant / Bard, Sissie Hsiao, în cadrul evenimentului.

Similar cu Alexa, care va avea, la rândul ei, inteligență artificială, Assistant with Bard își propune să ofere un „asistent mai personalizat” decât asistenții pentru smartphone-uri relativ simpli (inclusiv Alexa și Siri) cu care ne-am obișnuit în ultimul deceniu.

Vezi și: Gmail se chinuie să te scape de spam. Cum vrea să facă asta

Google a spus că Assistant poate ajuta la sarcini precum planificarea călătoriilor, căutarea de e-mailuri, crearea de liste de cumpărături și trimiterea de mesaje.

La fel ca înainte, poți interacționa cu acesta prin text, voce sau imagine

Poți interacționa cu acesta prin text, voce sau imagini și va fi mult mai abil decât varianta precedentă a sa.

„Să zicem că toți decideți să mergeți într-o excursie cu câinele vostru, dar ajungeți la o bifurcație a traseului”, a spus Hsiao, în timpul demonstrației produsului.

„Fă o fotografie cu marcajul traseului și întreabă: „Ce cale recomanzi pentru un grup și pentru câinele nostru?” Și așa, știi că North Trail este cel mai bun”.

Demo-ul îi va arăta apoi utilizatorului care folosește Assistant cu Bard pe unde să o ia, luând în considerare faptul că trebuie, cumva, să includă și câinele în călătorie, astfel fiind nevoie de un traseu adaptat și pentru el.

„Această suprapunere conversațională este o modalitate complet nouă de a interacționa cu telefonul și îi permite asistentului cu Bard să te sfătuiască oriunde te-ai afla”, a rezumat Hsiao.

Google a declarat, de asemenea, că funcția se află în fazele incipiente de dezvoltare și că va fi lansată în curând pentru testeri.

Utilizatorii Pixel 8 și Pixel 8 Pro vor afla despre disponibilitatea extinsă în următoarele luni, iar compania adaugă că va fi disponibil în cele din urmă pe Android și iOS.

Vezi și: Google a fost dat în judecată pentru moartea unui șofer. Ce s-a întâmplat, legătura cu Google Maps