Tehnologie

Google aduce inteligența artificială în „amintirile” tale. Schimbarea de la Google Photos care îți face viața mai ușoară

Google Photos tocmai a primit o actualizare majoră care adaugă AI la categoria Memories (Amintiri).

Ce-i drept, acest set de instrumente creează deja montaje de albume folosind fotografiile și videoclipurile tale, dar acum acesta vor fi și mai personalizate, cu colecții care au sens în funcție de cum se desfășoară viața ta.

Algoritmii îmbunătățiți de AI vor colecta imaginile în categorii relevante, o vacanță recentă, spre exemplu, și va încerca să-ți furnizeze un comentariu pe măsură, în funcție de ceea ce vede în fotografiile tale.

Google promite o îmbunătățire radicală

Aplicația face deja acest lucru, mai mult sau mai puțin, dar actualizarea ar trebui să fie o îmbunătățire radicală.

Toate aceste montaje de albume vor fi colectate într-o rubrică dedicată, numită Amintiri, astfel încât le accesezi când dorești.

Înainte de asta, utilizatorii Google Photos primeau o notificare push de fiecare dată când un nou album devenea disponibil pentru vizualizare.

Noua rubrică oferă, de asemenea, acces la funcții lansate anterior, cum ar fi adăugarea de muzică la montajele albumelor și partajarea amintirilor prin intermediul aplicației.

Actualizarea le permite chiar și celor care au acces să se joace prin aplicație, eventual încercând să îmbunătățească gradul de personalizare al amintirilor.

Toți cei implicați pot șterge orice fotografii care nu se potrivesc cu tema sau pot face editări simple, iar sistemul va recomanda fotografii bazate pe geoetichetare, printre altele.

În ceea ce privește opțiunile de partajare, Google spune că, în curând, vei putea salva aceste colecții ca formate video pentru a le trimite prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, dar și pe rețelele de socializare.

Noua actualizare Google Photos a fost deja lansată în Statele Unite, dar compania a dat asigurări că, în curând, și alții, din alte părți ale lumii, vor avea acces la ea.

Nu este prima dată când, în acest an, compania introduce inteligența artificială generativă în Google Photos. În luna mai, Google a folosit tehnologia pentru a-și îmbunătăți setul de instrumente Magic Editor, care folosește AI pentru a elimina obiectele nedorite din fotografii.