Tehnologie

Google a dat bani utilizatorilor Google Pay: cum s-a întâmplat, care e motivul

Eroare bancară în favoarea utilizatorilor: Google Pay a trimis accidental utilizatorilor bani. Gigantul tech a încercat să ia banii înapoim dar nu a reușit.

Iată un motiv bun pentru a folosi Google Pay: Google s-ar putea să îți trimită o grămadă de bani, gratuit. Mulți utilizatori raportează că Google a depus din greșeală numerar în conturile lor, între 10 USD și 1.000 USD. Cercetătorul Android Mishaal Rahman a vorbit despre acest bug și a împărtășit majoritatea detaliilor relevante pe Twitter.

Google a dat-o-n bară și îl costă

Banii au ajuns prin programul „Recompensă” al Google Pay. La fel ca un card de credit, ar trebui să primești câțiva dolari înapoi ocazional pentru diferite promoții. Numeroase capturi de ecran arată utilizatorii care primesc o mulțime de bani „Recompensă” cu mesajul „folosirea experienței Google Pay Remittance”.

„Dogfooding” este cuvântul tehnic pentru „software pre-lansare de testare internă beta”, așa că dacă un mesaj ca acesta ar fi trebuit să fie difuzat vreodată, ar fi trebuit să fie transmis doar angajaților companiei și/sau unor parteneri de testare. Mulți utilizatori obișnuiți au primit mai multe copii ale acestui mesaj cu mai multe plăți.

Utilizatorii cărora li s-au acordat depunerile surpriză au primit ulterior un e-mail de la echipa Google Pay în care era detaliată „o eroare prin care s-a depus credit în numerar neintenționat în contul tău”. Mesajul începea: „Ați primit acest e-mail deoarece a fost depus un credit în numerar neintenționat în contul dvs. Google Pay. Problema a fost rezolvată de atunci și, acolo unde este posibil, creditul a fost anulat”.

Așadar, oricine a lăsat banii în contul Google Pay i-au fost luați înapoi de companie, dar pentru cei care au cheltuit sau au transferat banii, Google adaugă: „Dacă nu am reușit să inversăm creditul, banii sunt ai tăi, îi păstrezi. Nu este necesară nicio acțiune suplimentară”.