Tehnologie

Gmail se chinuie să te scape de spam. Cum vrea să facă asta

Spam-ul prin e-mail există încă de la începuturile seviciului, iar de la un timp, situația s-a înrăutățit. Cu toate acestea, Google caută să remedieze acest lucru cu noi măsuri de protecție.

Într-o postare recentă pe blog, Google a anunțat noi reguli pentru trimiterea e-mail-urilor în calupuri.

Vezi și: Cum faci GIF-uri cu Google Photos. Metoda simplă și interactivă

Când va avea loc marea schimbare la Gmail

Începând din februarie 2024, oricine dorește să trimită peste 5.000 de mesaje către adrese Gmail într-o zi va trebui să facă unele acțiuni suplimentare.

Expeditorul va trebui să autentifice e-mailul, acțiune care ar trebui să închidă lacunele exploatate de obicei de hackeri sau spameri.

Autentificarea va include respectarea celor mai bune practici recomandate de Google, cum ar fi utilizarea autentificării DKIM sau SPF pentru domeniul tău de e-mail.

De asemenea, expeditorilor li se va cere să configureze o opțiune de dezabonare cu un singur click pentru destinatari.

Vezi și: Google ajunge în fața instanței. Cel mai mare proces anti-trust din istorie începe în Statele Unite

Google a cerut Yahoo să ia același set de măsuri

În plus, Google va începe să impună un „prag de spam clar” pentru a preveni bombardarea destinatarilor Gmail cu mesaje nedorite.

Compania a spus că pragul său de spam este „în primul rând în industrie” și va avea ca rezultat minimizarea spam-ului în Gmail.

Utilizatorii Yahoo vor beneficia și ei de noile măsuri de prevenire a spamului. Google spune că a solicitat Yahoo să implementeze aceleași modificări la începutul anului viitor.

De-a lungul anilor, Google și alte companii de tehnologie s-au luptat cu spammerii care trimit e-mailuri pentru a înșela utilizatorii.

Numărul de spammeri creșteconstant, ceea ce înseamnă că Google trebuie să continue să vină cu noi modalități de a-și proteja utilizatorii.

„Aceste schimbări sunt ca o perfecționare pentru lumea e-mailului și, reparând câteva lucruri sub capotă, putem să ne asigurăm că e-mailul funcționează fără probleme”, a explicat managerul de produs Google, Neil Kumaran.

Vezi și: Google împlinește 25 de ani: motorul de căutare a revoluționat modul în care accesăm informații, dar va supraviețui inteligenței artificiale?