Tehnologie

Funcția WhatsApp care ar fi trebuit să fie disponibilă din start, lansată oficial: îți face viața semnificativ mai ușoară

WhatsApp încearcă să se schimbe la față și, cu această ocazie, va permite, destul de curând, utilizatorilor să-și acceseze conturile de pe mai multe telefoane, ceea ce, până acum, nu puteai face.

Într-o încercare (sperăm reușită) de extindere a funcționalității multi-dispozitive pe care compania a început să o testeze încă din 2021, se pare că, de acum, vei putea sincroniza un cont cu până la patru telefoane.

Practic, odată ce vei avea acces la funcție, vei vedea o nouă opțiune numită „link la contul existent” atunci când instalezi aplicația pe un smartphone oarecare.

Metoda de conectare la WhatsApp ar putea fi și mai simplă

După ce atingi butonul, WhatsApp îți va solicita să scanezi un cod QR pe telefonul principal, un pas care va implica navigarea la secțiunea „Dispozitive conectate” din meniul Setări, de pe telefonul principal. Imediat trebuie să atingi „Conectați un dispozitiv”.

Pentru marea majoritate a utilizatorilor, acest lucru ar putea suna un pic complicat, așadar WhatsApp intenționează, de asemenea, să lanseze „o metodă mai accesibilă” pentru conectarea dispozitivelor adiacente, care îți va permite să utilizezi clientul web al platformei pentru a trimite un cod unic spre telefonul pe care dorești să-l adaugi în cont.

WhatsApp a declarat că va aduce această nouă metodă de conectare mai ușoară și la alte dispozitive, în viitor.

Cu noul sistem de sincronizare, dispozitivul tău principal nu trebuie să fie în apropiere sau pornit pentru a primi mesaje și apeluri de pe un telefon secundar.

Cu toate acestea, WhatsApp te va deconecta automat de pe celelalte dispozitive dacă telefonul tău. principal este inactiv mai mult de 14 zile.

De asemenea, te poți deconecta manual de la orice dispozitiv însoțitor direct de pe telefonul principal.

„Fiecare telefon se conectează la WhatsApp în mod independent, asigurându-te că mesajele tale personale, media și apelurile sunt criptate”, a mai spus, de asemenea, compania.

Noua caracteristică pentru mai multe dispozitive va fi lansată pentru toți utilizatorii WhatsApp în următoarele săptămâni, așa că nu mai ai mult de așteptat.