Tehnologie

Funcția periculoasă de pe telefonul tău pe care nu ai dezactivat-o: poți fi filmat fără să-ți dai seama

Telefonul tău are o funcție ascunsă, pe care dacă nu ai dezactivat-o și descoperit-o, s-ar putea să fii înregistrat fără să-ți dai seama. Experții în securitate cibernetică avertizează de ani de zile asupra a ceea ce se întâmplă pe telefoanele care câștigă tot mai multă proeminență.

În zilele noastre, nu putem să ne desfășurăm sarcinile zilnice fără telefonul nostru. Pare imposibil să lăsăm deoparte un element care ar putea ajunge să facă o diferență importantă. Astfel, trebuie să fim conștienți de o serie de elemente pe care le-am putea avea activate fără a avea cu adevărat nevoie de ele.

Te-ar putea înregistra fără să-ți dai seama

Frica de o societate în care totul este înregistrat părea să fie doar science fiction în celebra carte a lui George Orwell, „1984”, dar astăzi aceasta este o realitate atât de prezentă încât trebuie să fim pregătiți. Trăim atât de conectați încât nu ne dăm seama cât de important este să ne ferim de aplicațiile care par a fi vinovate de aceste înregistrări.

Telefonul a devenit un element esențial. Depindem de el și este aproape imposibil să îl lăsăm deoparte, așa că vrem ca lucrurile să funcționeze mult mai bine cu acest aliat valoros. Ne conectăm cu lumea și, cu adevărat, am învățat să nu funcționăm fără el.

Când vine timpul să plecăm de acasă, nu ezităm să-l punem în geantă, dar acasă, îl avem mereu la îndemână. Îl luăm, poate inutil, chiar și în baie. Un detaliu de care trebuie să începem să avem grijă și la care până acum s-ar putea să nu fi acordat importanță. Telefonul poate să te audă.

Imaginează-ți informațiile valoroase despre tine pe care acest telefon le are, putând să descopere tot ceea ce viețile noastre au în rezervă. Chiar și o serie de detalii care sunt esențiale și ne invită să învățăm mai multe, așa că trebuie să fim conștienți de unele elemente fundamentale pe care poate până acum nu le-ai fi imaginat.

Într-o lume în care fiecare detaliu al unei persoane este o modalitate de a ști ce poate cumpăra și, prin urmare, de a desfășura campanii directe la momentul potrivit. Ceva ce poate am observat deja.

Aceasta este funcția telefonului tău pe care ar trebui să o dezactivezi chiar acum

Dr. Peter Henway, consultant de securitate pentru o companie australiană de securitate cibernetică, este creatorul unei teorii pe care ar trebui să o punem în practică acum. S-ar putea să fim înregistrați într-un mod de care nu suntem conștienți și ar putea fi un mic coșmar să descoperim cum.

Henway afirmă: „Oferind aplicațiilor terțe, precum Facebook sau Instagram, acces la microfoanele dispozitivului nostru, am putea fi susceptibili la mii de noi declanșatoare, toate alese la discreția aplicației. O simplă conversație despre nevoia de a cumpăra ceva dintr-un magazin ar putea fi suficientă pentru a activa aceste declanșatoare și a permite aplicațiilor să asculte discuțiile noastre personale.”

În cei mai recenți Termeni de Utilizare ai Instagram, pe care toți utilizatorii trebuie să îi accepte, se cere permisiunea de a „utiliza tehnologii avansate care ajută [Instagram] să personalizeze, protejeze și să îmbunătățească Serviciul nostru.” Deși aceste „tehnologii” nu sunt specificate, termenii solicită și acordul utilizatorilor de a partaja „informații, inclusiv informații [pe care Instagram] le are despre [utilizatori]” cu toate companiile Facebook.

Protejează-ți intimitatea

Conform acestui expert: „Cu acești termeni în minte, este posibil ca Instagram să colecteze părți din conversațiile noastre orientate spre publicitate, să le transforme în reclame țintite și să le partajeze cu alte rețele sociale precum Facebook. Deși aceste rezultate nu sunt tehnic concludente, nu am întâlnit reclame specifice conversațiilor de când am dezactivat accesul la microfon pentru Facebook și Instagram pe telefonul meu. Până la apariția unor dovezi mai substanțiale despre această conspirație, ar trebui să încercăm să ne protejăm intimitatea limitând accesul la microfon pe care îl acordăm aplicațiilor, având o idee clară despre termenii și condițiile pe care le acceptăm.”

Dezactivând telefonul sau limitând accesul acestor aplicații pe care le folosim zilnic, putem pune capăt acestei spionări care este o realitate. Fiind vinovatul pentru faptul că primim mereu reclame care ne pot surprinde. Este direct și de obicei vizează obținerea unei serii de elemente cheie.

De asemenea, poți dezactiva permisiunile și pe Google, gigantul având de asemenea o modalitate de a ști ce gândesc utilizatorii, prin ceea ce caută sau spun cu telefonul în mână, asociat conturilor sale. Din ce în ce mai mult, acest sistem audio care ar fi trebuit să ne facă viața mai ușoară o complică puțin mai mult.