Tehnologie

Funcția pe bază de inteligență artificială, de la Spotify, care funcționează mai bine decât se aștepta cineva

În zilele noastre, mai toate aplicații integrează „AI”. Cele mai multe dintre aceste funcții nu sunt altceva decât trucuri de marketing, dar Spotify face niște lucruri foarte interesante cu AI.

Bineînțeles, majoritatea lucrurilor etichetate ca „AI”, inclusiv utilizarea Spotify, nu sunt de fapt AI.

De obicei, este doar o formă de învățare automată, care există de ceva vreme. Dincolo de asta, funcțiile Spotify care utilizează această tehnologie sunt cu adevărat foarte interesante și utile.

Vezi și: Spotify ar putea fi, în sfârșit, gata să lanseze un nivel audio premium: ce înseamnă, mai exact, Spotify HiFi

Nimeni nu a crezut în șansele de reușită a noii funcții AI, de la Spotify

În februarie 2023, Spotify a lansat o funcție numită „DJ”. A fost descrisă ca un „ghid personalizat de inteligență artificială care vă cunoaște atât de bine gusturile muzicale, încât poate alege ce să cânte pentru dvs.”.

Conceptul este destul de simplu, dar este foarte bine executat. Imaginează-ți că există un post de radio dedicat doar ție și un DJ live intervine din când în când pentru a vorbi cu tine. Cam așa se prezintă caracteristica DJ. Este o voce reală care îți spune pe nume și îți pune ce muzică vrei.

Când asculți DJ-ul, muzica este împărțită în segmente care durează în jur de cinci melodii. Fiecare segment are o temă diferită. DJ-ul va reda muzica pe care o ascultai acum câteva luni, genurile pe care le asculți mult în acest moment, muzică care le place prietenilor tăi, recomandări de la Spotify, bazate pe obiceiurile tale, și multe altele.

Vezi și: Sărăcia din România, în atenția Spotify: cum a devenit țara noastră excepția de la regulă

Ce este cu adevărat special

Lista zilnică este o singură listă de redare care se modifică pe parcursul zilei. Arată diferit dimineața, după-amiaza, seara, noaptea, noaptea târziu etc. Ceea ce îl face cu adevărat distractiv este cât de hiperspecific devine.

Într-o dimineață, poți primi „70s rock classic”. A doua zi, ar putea fi cu totul altceva, însă nu foarte departe de ceea ce îți place ție, în mod obișnuit.

Dacă găsești că un anumit mix din Daylist deosebit de bun, îl poți salva în bibliotecă pentru a-l asculta din nou în viitor.

Lista zilnică poate fi distribuită și pe rețelele de socializare, ceea ce reprezintă o modalitate excelentă de a împărtăși muzica ta favorită și cu alții.

Vezi și: Schimbarea de la Spotify care îți face viața mai ușoară. Ce se întâmplă cu serviciul de streaming audio