Tehnologie

Facebook și Instagram, un adevărat pericol pentru confidențialitate: Ce au făcut cu fotografiile tale

Meta a spus că a folosit fotografiile tale publice de pe Instagram și postările de pe Facebook pentru a-și antrena AI-ul. Astfel, Meta a folosit postările publice pe Facebook și Instagram pentru a-și instrui noul asistent de inteligență artificială, a spus un purtător de cuvânt.

Facebook și Instagram îți folosesc pozele și postările publice

Postările care au fost introduse în noua IA includ atât text, cât și fotografii, a declarat pentru Reuters Nick Clegg, președintele pentru afaceri globale al Meta, într-un interviu recent. Cu toate acestea, AI nu a atins postările private, cum ar fi cele distribuite doar prietenilor și familiei, a spus Clegg, potrivit aceleiași surse.

Vezi și Meta integrează inteligența artificială: editarea generativă a imaginilor AI vine pe Instagram

Meta are unele măsuri pentru a exclude detaliile private din seturile de date publice utilizate de AI, a declarat Clegg pentru Reuters. Interviul postului nu a menționat nicio măsură specifică utilizată. De asemenea, Meta nu folosește mesaje private pe platformele sale pentru a antrena noul model, a declarat Clegg pentru presă.

„Am încercat să excludem seturile de date care au o mare preponderență de informații personale”, a spus Clegg, potrivit Reuters.

El a adăugat că Meta nu a folosit site-uri precum LinkedIn pentru a-și antrena AI din cauza preocupărilor legate de confidențialitate.

Meta și-a deschis asistentul virtual, Meta AI, pentru public, miercuri, într-o versiune Beta

Noul asistent este menit să ajute utilizatorii să-și creeze propriile stickere digitale pe baza solicitărilor de text, să editeze fotografii cu instrucțiuni text și să discute cu personalități AI, precum rapperul Snoop Dogg, care acționează ca un Dungeon Master „Dungeons & Dragons”.

Vezi și Poți să „vorbești” pe Facebook cu Snoop Dogg, Tom Brady și Kendall Jenner: ce este Meta AI, noua platformă chatbot

Meta AI a fost construit folosind modelul său de limbaj AI, Llama 2, și un model text-to-image, numit Emu. Ambele modele au fost antrenate folosind postări pe Instagram și Facebook, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Meta.

Clegg a adăugat că se așteaptă ca unii oameni să conteste în mod legal dacă antrenarea AI cu conținut protejat prin drepturi de autor este o utilizare loială, conform Reuters: „Credem că este, dar bănuiesc cu tărie că asta se va juca în litigiu”, a declarat Clegg pentru presă.

Autorii, artiștii și dezvoltatorii au dat în judecată companii și firme de inteligență artificială precum Meta pentru îngrijorarea că munca lor este folosită fără acordul lor pentru a instrui o tehnologie care le-ar putea submina cariera.

Utilizatorii Facebook și Instagram dețin conținutul pe care îl postează, atât timp cât acesta nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale altcuiva, conform politicilor Meta.