Tehnologie

Facebook Messenger devine mai bun, dar și mai sigur. Cum vrea să-ți protejeze intimitatea

Fără niciun dubiu, implementarea criptării end-to-end, pe Facebook Messenger, reprezintă una dintre cele mai bune decizii luate de Meta vreodată.

Această nouă actualizare aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește securitatea și controlul asupra experienței pe care o poți avea atunci când utilizezi mesageria.

Vezi și: Cum vezi dacă ți-a intrat cineva pe contul de Facebook

Ce va fi nou la Facebook Messenger

Meta, compania-mamă a Facebook, a anunțat recent o schimbare de proporții, cu emfază pe importanța protejării mesajelor utilizatorilor.

Actualizarea reprezintă rezultatul unor ani de investiții și teste pentru a crea un mediu mai sigur, mai securizat și mai privat pentru conversațiile online – cel puțin în teorie, dacă nu chiar și în practică.

O schimbare esențială adusă de această actualizare este activarea implicită a criptării end-to-end pentru conversațiile și apelurile personale, înlocuind necesitatea setării manuale a acestei opțiuni. Acest lucru reprezintă o măsură esențială pentru a proteja confidențialitatea mesajelor utilizatorilor.

Pe lângă criptarea end-to-end, Messenger primește și alte îmbunătățiri importante. Calitatea fotografiilor și a videoclipurilor va fi mai bună, la început pentru un grup restrâns de utilizatori, urmând ca ulterior să fie extinsă.

Vezi și: Fraudă pe Facebook. Ce trebuie să faci dacă primești astfel de mesaje sau dacă au fost trimise de pe contul tău

Poți edita mesajul pe care îl trimiți

De asemenea, utilizatorii vor avea de acum posibilitatea de a edita un mesaj în termen de 15 minute de la trimitere, oferindu-se, astfel, flexibilitate, dar și posibilitatea de a-ți corecta greșelile de orice fel sau să incluzi și alte informații relevante.

Un alt aspect important este introducerea funcției Disappearing Messages, care permite ștergerea automată a mesajelor după 24 de ore.

Această funcție este disponibilă exclusiv pentru conversațiile cu criptare end-to-end activată, sporind confidențialitatea în discuțiile cu caracter sensibil.

De asemenea, o altă îmbunătățire constă în introducerea unui comutator pentru confirmările de citire a mesajelor, oferind utilizatorilor ocazia de a gestiona acest aspect în funcție de preferințele personale.

În concluzie, actualizarea Facebook Messenger cu criptarea end-to-end implicită și noile funcționalități adăugate reprezintă o evoluție semnificativă în direcția securității și controlului asupra datelor personale pentru utilizatorii platformei, dar rămâne de văzut cum se vor transpune ele în practică.

Vezi și: Trucul simplu care arată dacă ești ascultat pe Facebook sau Instagram. Așa îți vei da seama imediat