Tehnologie

eBay intră în România cu un partener neașteptat: platforma care va face minuni pentru producătorii locali, micii vânzători

După mulți ani de speculații pe marginea subiectului, eBay intră în sfârșit în România. Unul dintre cei mai importanți jucători din comerțul online global va face un parteneriat pe piața locală pentru a eficientiza desfășurarea activităților în țara noastră.

Peste doar câteva zile, pe 23 mai, Poșta Română, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu eBay, vor anunța un parteneriat important pentru desfășurarea activității gigantului pe piața din România. Câteva detalii despre respectivul efort logistic au fost deja confirmate online, începând cu mesajul din invitația la eveniment.

„eBay, unul dintre liderii globali în comerţul online, alături de Compania Naţională ,Poşta Română, în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, te invită la o conferinţă de presă prin care anunţă lansarea unui program naţional dedicat IMM-urilor româneşti. Evenimentul va fi deschis de Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja. Gazdele evenimentului vor fi Miki Sokolovsky, Head of Communications & Marketing EMEA emerging markets eBay şi Valentin Ştefan, director general al Companiei Naţionale Poşta Română”, se arată în invitația de la eveniment.

eBay în România, confirmat de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Din momentul în care au ajuns primele informații pe marginea acestui subiect pe internet, nu a durat mult până când, pe pagina personală de Facebook, a făcut o postare stufoasă ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru a se lăuda cu realizarea.

“eBay este una dintre cele mai importante platforme de comerț online la nivel mondial și este folosită cu succes de milioane de oameni din întreaga lume. Astăzi, compania a anunțat un parteneriat surpriză cu Poșta Română pentru a lansa un program național dedicat IMM-urilor românești.

Detaliile despre acest program urmează să fie anunțate săptămâna viitoare. Cert este că vom reuși astfel să oferim antreprenorilor români acces la o piață globală și facilitarea vânzării de produse și servicii pe platforma eBay.

Poșta Română va juca un rol important în acest parteneriat, ajutând IMM-urile să livreze produsele în timp util. Prin intermediul acestui program, companiile românești vor putea să își extindă afacerile, să își crească veniturile și să își dezvolte o prezență online mai puternică.

Parteneriatul dintre eBay și Poșta Română va avea un impact pozitiv asupra economiei românești, contribuind la creșterea exporturilor de produse românești.”, a scris ministrul Sebastian Burduja.