Tehnologie

Duet AI, de la Google, face munca în locul tău. Cum te ajută instrumentul pe bază de inteligență artificială

Google a dezvăluit mai multe detalii despre modul în care vei putea folosi asistentul Duet AI pentru a crea rapid e-mailuri și documente.

Instrumentul se bazează pe funcțiile existente deja, bazate pe inteligență artificială, cum ar fi Smart Reply. Practic, dai click sau atingi butonul „ajută-mă să scriu” și vei avea la dispoziție mai multe opțiuni.

Selectează „scrieți-vă schița” și poți detalia tipul de mesaj pe care vrei să îl genereze Duet AI. Instrumentul va putea extrage din mesajele anterioare detalii pentru a face ca răspunsul nefinalizat să fie mai relevant, în context, susțin cei de la Google.

Cum funcționează Duet AI, de fapt

Dacă Duet AI creează un mesaj pe un ton poate prea prietenos, poți cere asistentului să-l facă mai formal. Există opțiuni pentru a face proiectul mai elaborat sau mai condensat, iar dacă vrei, poți să accesezi opțiunea „Mă simt norocos”. Aceasta, spune Google, va „introduce variații distractive ale tonului și stilului pentru conținutul pe care l-ai redactat”.

Opțiunile sunt destul de asemănătoare cu cele din Google Docs, deși vei putea face tonul ales pentru Duet AI mai casual dacă asta vrei, după cum menționam anterior.

Există opțiuni pentru a genera un rezumat pentru o secțiune sau un document întreg, pentru a utiliza punctele marcatoare și pentru a crea o schiță diferită pe baza descrierii inițiale.

În plus, Google spune că poți folosi o instrucțiune personalizată pentru a „rafina conținutul generat”.

Instrumentul „ajută-mă să scriu” pentru „Documente” poate include funcții suplimentare, pe care va trebui să le descoperi. Mai mult, acesta are șanse reale de a se îmbunătăți pe măsură ce trece timpul, asemenea oricărui instrument pe bază de inteligență artificială.

Duet AI va fi disponibil pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și pentru consumatorii de rând, în următoarele luni, dar Google nu a dezvăluit încă prețurile pentru aceste variante. Totuși, este un început bun, iar oportunitatea ca Duet AI să devină un real succes este destul de mare.