Tehnologie

Donald Trump și Joe Biden, „interziși” de inteligența artificială. Midjourney nu te mai lasă să creezi imagini false

CEO-ul Midjourney, David Holz, spune că a sosit momentul să pună piciorul în fața imaginilor generate de AI cu Donald Trump și Joe Biden, înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Recent, în cadrul unui eveniment digital de consultanță, Holz le-a spus câtorva sute de utilizatori ai aplicației că aceasta va începe să blocheze cererile de imagini cu cei doi candidați.

„Nu mă interesează prea mult discursul politic”, a spus Holz. „Nu acesta este scopul Midjourney. Nu mă pasionează. Cu toate acestea, nu vreau nici să-mi petrec tot timpul încercând să controlez discursul politic. Așa că va trebui să fim un pic mai fermi în privința acestui aspect”, a continuat el.

Răul a fost deja făcut

La începutul acestei luni, Centrul pentru Contracararea Urați Digitali a realizat un raport care a arătat că mai multe imagini de dezinformare politică au fost deja create cu ajutorul Midjourney.

„Midjourney părea să aibă cele mai puține controale din orice generator de imagini AI când vine vorba de generarea de imagini cu figuri politice cunoscute precum Joe Biden și Donald Trump”, a declarat Callum Hood, șeful departamentului de cercetare al grupului, pentru PBS.

„Midjourney a fost aproape unic în ambele privințe, atât prin faptul că a fost dispus să genereze acele imagini, cât și prin generarea de imagini destul de convingătoare ale candidaților.”

Donald Trump și Joe Biden, ținta multor imagini false pe internet

AP raportează că, destul de recent, Midjourney genera imagini pornind de la prompturile: „Fotografie abstractă cu Donald Trump așezat într-o mașină electrică mică” și „Joe Biden mâncând înghețată”.

Acest lucrur pare să se fi schimbat acum, dar nu a existat niciun anunț oficial din partea Midjourney, care obișnuiește să tacă în privința problemelor legate de dezinformare.

Compania mică, formată din 11 persoane, a fost singurul generator de imagini AI de mare angajament care nu s-a alăturat unui pact voluntar din industrie pentru a combate deepfake-urile care induc în eroare alegătorii, fie că vorbim despre susținătorii lui Joe Biden, sau despre cei ai actualului președinte american, Joe Biden.