Tehnologie

Dispozitivul care îți încetinește internetul în casă și îți face rețeaua WiFi mai lentă: la ce să fii atent

Când vine vorba de accelerarea routerului tău Wi-Fi, există un gadget care poate fi atât o binecuvântare, cât și un blestem.

Dacă nu îl utilizezi corect, ai putea sfârși prin a îți strica experiența pe internet în loc să o salvezi.

Gadgetul în cauză este un amplificator de rețea wireless, și în general, oamenii le cumpără pentru a-și îmbunătăți Wi-Fi de acasă, dar configurarea greșită a acestora poate avea efectul opus.

De altfel, Microsoft a evidențiat acest defect pe site-ul său. Gigantul tehnologic a explicat: „Amplificatorul wireless sunt dispozitive la îndemână care retransmit un semnal wireless, întărind semnalul de la router către alte etaje sau pe partea opusă a unei clădiri. Poți plasa unul oriunde există o priză, dar căutați locații care se află la jumătatea distanței dintre router, modem sau punct de acces și dispozitiv. Cercetează aceste produse înainte de a investi într-unul. Unele repetoare wireless pot fi dificil de configurat și pot reduce performanța rețelei tale.”

Ce trebuie să faci

Uneori, un amplificator Wi-Fi poate sfârși prin a reduce rețeaua și a încetini viteza anumitor dispozitive. Poți verifica direct cu furnizorul tău de servicii de internet ca să fi sigur că nu cumperi un model greșit. Poziția unui repetor wireless este, de asemenea, foarte importantă. Dacă îl pui prea departe de routerul original sau lângă materiale greșite, atunci nu vei obține rezultatul dorit.

Poziționarea amplificatorului de rețea wireless lângă beton sau metal poate reduce semnalele Wi-Fi pe care le poate primi și trimite. Înainte de a cumpăra un amplificator wireless, încearcă mai întâi să profiți la maximum de routerul original.

Actualizează software-ul routerului cât mai regulat posibil, astfel încât să ai cele mai recente caracteristici de securitate și orice erori să poată fi remediate. Asigură-te că adaugi o parolă puternică pentru a evita ca străinii să sară în rețea și să îți consume viteza. În general, trebuie să pui routerul Wi-Fi central și într-o zonă deschisă care este ridicată de la sol.

Asigură-te întotdeauna că routerul tău este conectat la priza principală și nu la un cablu prelungitor, astfel încât să funcționeze mai rapid.