Tehnologie

Demontarea iPhone 15 Pro Max dezvăluie un secret: ce a ascuns Apple de utilizatori

Site-ul de reparare iFixit și-a publicat demontarea iPhone 15 Pro Max, iar rezultatele sunt un pachet mixt.

Atelierele locale de reparații trebuie să se ocupe de cerința companiei de „împerechere a pieselor” restricționată de software, ceea ce înseamnă că trebuie să comande componente oficiale direct de la Apple și să ia legătura cu un angajat al companiei, înainte ca iOS să accepte înlocuirea pieselor individuale.

iPhone 15 Pro Max nu e chiar ceea ce pare

Pe partea pozitivă, iFixit a lăudat Apple pentru că a revenit la un capac de spate de sticlă detașabil „cu intrare dublă”, cu modelele iPhone 15 Pro – o caracteristică ce a debutat cu linia standard iPhone 14 anul trecut – „Acesta este un câștig pentru consumatori, deoarece reparațiile geamului din spate au fost revoltător de costisitoare la modelele high-end până acum, costând până la 550 de dolari”, a spus iFixit în videoclipul său de demontare.

iFixit a examinat, de asemenea, cadrul de titan al telefonului și a ieșit mai puțin decât impresionat. Site-ul a mai spus că materialul se zgârie ușor.

„Din nefericire, am constatat că culoarea carcasei de titan se zgârie ușor, un proces care este satisfăcător doar sub mărirea microscopului”, se arată în videoclipul de demontare.

Pe de altă parte, iFixit a descoperit că placa iPhone 15 Pro Max pare să fie aceeași cu cea din iPhone 15 Pro și trebuie să scoateți difuzorul și Taptic Engine pentru a accesa file de scoatere a bateriei. Interesant este că site-ul web a remarcat, de asemenea, că senzorii camerei principale și largi de pe iPhone 15 Pro Max par identici cu cei de pe iPhone 14 Pro Max, sugerând că obiectivul periscopic „Tetraprism”, care permite zoom-ul optic de 5x, este singurul hardware bazat pe actualizarea camerei anul acesta – „Orice îmbunătățire a calității imaginii are mai mult de-a face cu un nou SoC A17 decât cu hardware-ul camerei în sine”, a spus iFixit.