Tehnologie

De ce să nu mai folosești telefonul ca lanternă: cum poți să-l strici, care-i alternativa

În zilele noastre, toate telefoanele mobile vin cu o lanternă încorporată care nu numai că este suficient de puternică, însă se dovedește a fi destul de utilă, însă numai în anumite cazuri.

Practic, ai avantajul de a nu mai căra o lanternă suplimentară după tine, de vreme ce o ai deja pe telefon.

Beneficiile lanternei de la telefon sunt multe și trebuie să recunoaștem că absolut toată lumea preferă o astfel de abordare, în detrimentul variantei clasice.

Trăim în era în care cu cât cărăm mai puține obiecte cu noi, cu atât mai bine. Acestea fiind spuse, atunci când îți cauți cheile sau acel obiect mic rătăcit sub pat, cel mai la îndemână gest este să scoți telefonul, să activezi lanterna încorporată (care funcționează prin intermediul led-ului de blitz) și să-ți continui misiunea.

Totuși, unii experți susțin că acest obicei ar trebui să dispară din viața de zi cu zi, mai ales dacă ai un telefon un pic mai scump, din categoria „de vârf”.

Motivul pentru care ar fi bine să renunți la folosirea lanternei telefonului

Pentru a înțelege mai bine situația, imaginează-ți că tocmai ți-au cumpărat un Samsung S23 de care ești foarte mândru. Fiind, în 2023, un telefon din gama high, evident că nu ai dat puțini bani pe el.

Însă, într-o oarecare seară, vii acasă obosit la o oră târzie, furnizorul de energie electrică tocmai ți-a făcut „o nefăcută”, iar pe scara blocului tău e beznă. Ce faci?

În mod clar, scoți telefonul, activezi lanterna de la telefon și-ți cauți cheile sau îți luminezi calea pe scări. Te împiedici, scapi telefonul din mână, iar acesta se împarte în zeci de bucăți înaintea ochilor tăi umezi de suferință.

Situația ar fi putut fi evitată dacă, spre exemplu, ai fi folosit o lanternă clasică dedicată, de mici dimensiuni, pe care să dai câteva zeci de dolari. Nu numai că aceasta nu s-ar deteriora de la o simplă căzătură, însă chiar și în cazul extrem, suferința ar fi, în mod clar, una mult mai mică.