Tehnologie

De ce nu ai viteza de internet promisă de furnizorul de internet: greșeala pe care o faci din cauza căreia viteza routerului Wi-Fi este mică

Viteza routerului Wi-Fi este esențială într-o locuință. Probabil nu știai că faci o greșeală din cauza căreia nu ai viteză la internet.

Experții de la Intel Wi-Fi vin cu niște sfaturi ca să îți crești viteza la internet. În afară de obiectele lângă care nu trebuie să ții niciodată routerul Wi-Fi, mai există și alte reguli esențiale pe care trebuie să le știi.

Alte reguli esențiale sunt legate de actualizarea routerului Wi-Fi. Este esențial ca acesta să aibă cele mai recente actualizări de software și de securitate. În plus, prea multe dispozitive conectate la un router pot cauza probleme, iar aici este vorba nu doar despre telefoane sau laptopuri, ci și despre televizoare. Toate, folosite în același timp, pot ajunge să distrugă viteza la internet a routerului Wi-Fi.

Ce să faci ca să ai viteză bună la internet

Așadar, dacă viteza routerului Wi-Fi nu este cea dorită, există trei cauze: “Trei factori principali au un impact asupra vitezei conexiunii la internet. Este vorba despre amplasarea routerului, tehnologia și dispozitivele care sunt conectate la acesta”, arată Intel Wi-Fi, potrivit The Sun.

Astfel, dacă vrei viteză bună la internet, în primul rând amplasarea routerului Wi-Fi acasă este foarte importantă. Ține-l departe de obstacole mari, cum ar fi mobila și obiectele metalice, care pot perturba semnalul.

De asemenea, ține cont și de faptul că monitoarele pentru copii, difuzoarele Bluetooth și chiar cuptoarele cu microunde pot să îți distrugă viteza routerului Wi-Fi. Astfel, așază-l undeva în poziție ridicată, liberă.

Un alt aspect pe care puțini îl știu este legat de abonament. Poate că viteza routerului Wi-Fi este puternică, dar poate ai plătit pentru un abonament ceva mai slab. De aceea, este bine să vorbești cu furnizorul tău de internet. În funcție de mărimea casei, s-ar putea să ai nevoie de un cu totul alt pachet, iar de aici eviți alte neplăceri.