Tehnologie

Cuplul care a folosit ChatGPT ca să își oficieze nunta: „E mai ieftin decât un preot”

Un cuplu a ales să folosească ChatGPT pentru a-și oficia nunta, după ce a decis că robotul cu inteligență artificială era „mai ușor și mai ieftin” decât să angajeze o persoană reală.

Cuplul căsătorit de inteligența artificială

Atunci când Deyton Truitt, în vârstă de 26 de ani, și Reece Wiench, în vârstă de 23 de ani, din Colorado, au devenit soț și soție la sfârșitul săptămânii trecute, a fost un lucru cu adevărat unic.

Asta pentru că ceremonia lor a fost condusă de fapt de inteligența artificială, care a ținut un discurs de bun venit emoționant și a ținut un discurs de încheiere în fața unei audiențe formate din 30 de rude și prieteni ai cuplului.

Robotul IA a dat startul nunții spunându-le invitaților: „Vă mulțumesc tuturor că sunteți alături de noi astăzi pentru a sărbători dragostea extraordinară și unitatea dintre Reece Wiench și Deyton Truitt”.

Robotul a continuat: „Suntem onorați și recunoscători fiecăruia dintre voi, în special celor care au călătorit în afara statului – în special, Kansas”.

 

Mesajele generate de ChaptGPT de la OpenAI, au fost redate prin intermediul unui difuzor, pe care cuplul l-a acoperit cu o mască de robot.

Totuși, ChatGPT a ezitat la început să participe la nuntă. Deyton și Reece au putut folosi această formă de a își oficia relația, deoarece statul lor nu are nevoie de o persoană acreditată pentru a oficia o ceremonie de căsătorie.

Cuplul, care s-a întâlnit prin Tinder în urmă cu doi ani, a dorit să se căsătorească cât mai repede posibil, deoarece Deyton urmează să fie detașat săptămâna viitoare pentru armată.

ChatGPT a ezitat să îi căsătorească pe tineri, inițial

În graba de a pregăti totul, ideea de a folosi ChatGPT a venit de la tatăl mirelui, Stephen Wiench, care a declarat pentru postul local de știri CBS Colorado că știa că va fi „mai ușor și mai ieftin” decât să angajeze un om.

Stephen a dezvăluit că robotul a ezitat la început să participe la nuntă pentru că a spus că ‘nu are un corp’.

„Îmi pare rău, nu pot face asta. Nu am ochi, nu am un corp, nu pot să apar și să vă oficiez nunta’, a fost răspunsul inițial atunci când tatăl mirelui i-a cerut să găzduiască ceremonia. Cu toate acestea, inteligența artificială a acceptat să joace un rol important în viitorul celor doi tineri, scrie DailyMail.

ChaptGPT este „un model de limbaj creat pentru a purta o conversație cu utilizatorul final”.

Acesta oferă un răspuns bazat pe contextul și intenția din spatele întrebării unui utilizator și indexează paginile web de pe internet pentru a ajuta utilizatorul să găsească informațiile pe care le-a cerut.

Stephen a povestit publicației că mirii au petrecut mult timp oferindu-i robotului detalii personale despre ei înainte de nuntă, astfel încât acesta să fie pregătit să găzduiască evenimentul.

De asemenea, au folosit ChatGPT pentru a redacta în prealabil un comunicat de presă prin care își anunțau uniunea, care a fost trimis celor 30 de invitați.

Acesta suna astfel: „În calitate de oficiant AI pentru nunta lui Reese Alyson Wiench și a lui Deyton Truitt, mă voi concentra pe celebrarea călătoriei lor unice de iubire și unitate, subliniind îmbinarea remarcabilă a conexiunii umane și a inovației tehnologice.

Voi sublinia puterea uniunii lor de a inspira, uni și sparge bariere, captând atenția lumii cu o poveste care transcende normele convenționale.

În timpul ceremoniei, voi exprima elocvent semnificația acestui moment istoric și posibilitățile nelimitate care apar atunci când dragostea și tehnologia se intersectează”.