Cum și-a „păcălit” un fotograf clienții cu inteligența artificială, de ce a făcut-o
În momentul în care un om de afaceri din Miami căuta imagini noi pentru noul său proiect, a chemat un fotograf, iar acesta „l-a rezolvat” câteva ore mai târziu.
Desigur, imaginile au fost generate de inteligența artificială, iar Dade Sokoloff a declarat pentru PetaPixel că sunt „exact ceea ce și-a dorit”.
„Dacă le-ai studia cu adevărat, ți-ai putea da seama că nu sunt reale, dar sunt al naibii de aproape. Au fost 100% utilizabile”, a mai spus acesta, conform sursei citate anterior.
Sokoloff a declarat, de asemenea, că ar fi folosit integral imaginile AI, cu excepția faptului că avea o idee foarte precisă despre ceea ce își dorea.
Ce a vrut să demonstreze fotograful
Fotograful, pe numele său Buster Cox, deține o mică companie de producție în Miami, care se ocupă în principal de afaceri și conținut de branding și este cel care a „creat” imaginile.
„Este o interpretare interesantă a acestui tip de afacere”, a declarat Sokoloff.
„Văd amenințarea foarte reală, cât și actuală pentru industriile artizanale și de lungă durată, dar și milioane de întreprinderi care, în mod normal, nu și-ar putea permite conținut de calitate și care vor putea, dintr-o dată, să atingă toate noile niveluri valorii producției”, a mai spus acesta.
„Desigur, este o schimbare de paradigmă. Dar, din multe puncte de vedere, simt că cea mai mare amenințare nu este să înveți cum să folosești aceste instrumente, în primul rând”, s-a menționat, de asemenea.
Schimbul dintre Sokoloff și Cox reprezintă doar un microcosmos a ceea ce se întâmplă în spațiul fotografic, în general. Profesioniști precum Cox vor trebui cu siguranță să stăpânească aceste instrumente cât de curând pentru a putea rămâne în branșă.
Generatoarele de imagini AI, cum ar fi Midjourney, chiar trebuie să fie învățate, oricât ne-ar deranja acest aspect. Din păcate, inteligența artificială nu mai poate fi oprită, în acest moment, așa că nu ne rămâne decât să ne adaptăm.