Tehnologie

Cum s-ar descurca cei din Generația Z, dacă i-ai trimite înapoi în timp 20 de ani și le-ai da pe mână o cameră foto de atunci

Utilizatorilor TikTok, din Generația Z, pare să le fie foarte greu să utilizeze o cameră foto mai veche.

De altfel, la un moment dat, s-a observat un trend în care aceștia optau, mai degrabă, pentru camere foto mai vechi, în detrimentul celor extrem de ușor de folosit, de pe telefoanele lor.

Și cum orice experiment trebuie să se încheie, la un moment dat, acum avem inclusiv concluziile.

Vezi și: Tinerii nu mai vor case, stau în chirie: generația Z o ia pe alte căi

Ce s-a întâmplat pe TikTok, în ultimele luni

Într-o tendința amuzantă de pe TikTok, utilizatorii au început să filmeze procesul lung și anevoios din culise, în timp ce încercau să folosească o cameră foto veche.

Tendința virală pare să fi fost începută de Teresa Violet, în iunie. În videoclipul care a strâns 8,8 milioane de vizualizări, Violet dezvăluie cu destul de mult umor cum arată viața unui tânăr care încearcă să trăiască ca acum 20 de ani.

Violet s-a filmat chinuindu-se cu cardul SD de la camera Sony Cybershot. Evident, procesul este unul mult mai complicat decât ar fi fost ea obișnuită, de vreme ce a trebuit să scoată cardul din cameră, să-l introducă într-un cititor, ca mai apoi să salveze fotografiile și abia într-o ultimă instanță să le partajeze pe rețelele de socializare.

Vezi și: Cât de grea este viața pentru generația Z și Mileniali. Cum se descurcă cu banii. „Ultimii ani au lăsat multe urme”

Concluzia

În mod evident, pentru cei din generațiile anterioare, o astfel de întâmplare ar putea părea cel puțin hilară, luând în calcul unii dintre ei chiar au trăit realitatea camerelor foto echipate cu carduri SD.

Evident, există și acea generație care, la un moment dat, a folosit camere foto SLR (pe film, cu obiectiv interschimbabil).

În concluzie, a fi fotograf amator, în 2023, nu mai este o chestiune atât de complicată ca pe timpuri, mai ales că totul este la un click distanță, iar optica telefoanelor mobile a ajuns, în ultimii ani, cel puțin în cazul anumitor modele flagship, să depășească cu mult potențialul celor mai bune camere foto de acum 20 de ani.

Totuși, și aceasta este o informație cât se poate de discutabilă fiindcă ce oamenii caută, de regulă, frumusețea în locuri cât se poate de diverse, în ceea ce privește fotografia.

Vezi și: Generația Alpha sunt tinerii viitorului: de ce este o „generație pierdută”