Tehnologie

Cum recuperezi o fotografie, pe Android, dacă ai șters-o din greșeală. Metoda este foarte simplă

Dacă ai șters accidental o fotografie din galeria foto a telefonului tău Android și folosești Google Photos, e posibil să o poți recupera din coșul de gunoi.

Dacă ai „pățit-o”, poți face următorul lucru.

Vezi și: Android, un sistem de operare iubit: aplicațiile utile care o să-ți facă viața mai ușoară

Cum recuperezi fotografiile pierdute pe Android

Deschide aplicația Google Photos și mergi în tab-ul Bibliotecă.
Acolo, apasă pe butonul Coș de gunoi,
Selectează fotografia pe care vrei să o recuperezi și apasă pe butonul Restaurare.

Dacă ai realizat backup-ul fotografiei în Google Photos înainte de ștergere, aceasta va fi disponibilă în coșul de gunoi timp de 60 de zile înainte de ștergere definitivă.

Pe dispozitive precum Samsung Galaxy, poți restaura fotografii șterse direct din coșul de gunoi al aplicației Galerie. Iată cum:

Deschide aplicația Galerie și apasă pe butonul cu cele 3 linii din colțul din dreapta jos, apoi selectează Coșul de gunoi.
Selectează fotografia pe care vrei să o recuperezi și apasă pe butonul Restaurare.

Similar cu Google Photos, aplicația Galerie a Samsung salvează fotografii șterse pentru 30 de zile înainte de ștergere definitivă.

Vezi și: Îmbunătățirea de la Android care îți poate salva viața. Ce e nou la sistemul de operare, cum te ajută

Alte metode de recuperare

Există și alte opțiuni de recuperare a fotografiilor pe Android,  precum Microsoft OneDrive, Dropbox sau alte opțiuni care au un coș de gunoi asemănător.

Dacă au trecut mai mult de 30 sau 60 de zile de la ștergere, poți încerca să folosești software-uri de recuperare a datelor precum DroidKit sau DiskDigger.

Dacă ai resetat recent dispozitivul la setările din fabrică și vrei să recuperezi fotografiile, poate fi mai complicat. Dacă ai backup-ul în Google Photos, poți încerca să restaurezi din setări. Altfel, vei avea nevoie de o soluție de backup/restore sau să folosești servicii de recuperare a datelor.

Vezi și: Bulina verde pe telefonul Android: ce înseamnă, la ce ajută indicatorul de pe ecran