Tehnologie

Cum poți descoperi orașul Iași printr-o experiență de realitate augumentată: cum folosești aplicația imersivă Centric Treasure Hunt

Centric, compania olandeză de software care are la Iași un birou cu peste 350 de angajați, a fost partener al evenimentului World Esports Championship Iași 2023 ce s-a desfășurat în perioada 24 august – 3 septembrie.

Cu această ocazie, Centric a creat o aplicație special concepută pentru a interacționa cu participanții la eveniment, oferindu-le agenda celor 11 zile de eveniment, dar și ceva în plus. Pentru promovarea orașului Iași către sutele de turiști așteptați cu ocazia competiției, compania a dezvoltat o aplicație de tip Treasure Hunt prin care aceștia, dar și locuitorii orașului, pot descoperi istoria Iașiului.

Este important de menționat că aplicația 3D poate fi folosită și acum, după terminarea World Esports Championship Iași 2023, pentru a descoperi într-un mod mai entertaining orașul Iași.

Aplicația Centric Treasure Hunt

Deși facem parte dintr-o multinațională prezentă în 10 țări, în România acționăm pe modelul antreprenorial care își și asumă responsabilități în comunitatea în care activează. Așa că World Esports Championship a fost oportunitatea perfectă să creăm ceva care să facă diferența atât în cadrul evenimentului, cât și în viața Iașiului. Suntem mândri de colegii noștri dezvoltatori, o echipă de cinci specialiști în XR care au urmărit evoluția tehnologiei XR și a procesului de modelare 3D din ultimii ani și care au pus în practică expertiza pentru o cauză care depășește limitele activității cotidiene de birou”, povestește Andrei Spițelnicu, Country Manager Centric Iași.

Aplicația Centric Treasure Hunt

Centric Treasure Hunt este disponibilă pentru Android și iOS. Odată instalată, utilizatorul trebuie să meargă în ordinea corectă în cele 7 puncte din jurul Palatului și, prin realitate augmentată, descoperă cele 7 cuvinte cheie care formează o parolă. În perioada desfășurării evenimentului, utilizatorii care descoperă parola și vin cu ea la standul Centric primesc și un premiu, în limita a 60 de premii pe zi.

“Cu ocazia acestui eveniment, Iașiul devine capitala mondială a sporturilor electronice, dar și un pol de atracție european pe partea de festivaluri. Se deschid noi oportunități de business în turism, horeca, IT și multe alte domenii, prin care revitalizăm economia locală. Astfel, aplicații precum Centric Treasure Hunt, care merge dincolo de agenda evenimentului și oferă o soluție pe termen lung prin care turiștii pot descoperi orașul sunt mai mult decât bine-venite. Sperăm ca aceasta să genereze nu doar interesul miilor de participanți veniți la Campionatul Mondial de Esports, ci și a ieșenilor curioși să vadă orașul cu alți ochi, cei ai realității augmentate.”, a precizat Cristian Nistor, manager Digital Throne WEC2023

Campionatul mondial de eSports a reunit jucători din 120 de țări și, pe lângă competiția oficială, au mai existat scene multimedia, întâlniri ComicCon, proiecții arhitecturale pe Palatul Culturii și, în ultimele trei zile ale evenimentului, concerte ale unor artiști precum Delia, Deliric, Subcarpați, Carla’s Dream, The Motans sau Tom Odell.