Tehnologie

Cum muți Google Authenticator pe un alt telefon: metoda simplă

Autentificarea cu doi factori (2FA) a devenit o măsură de securitate esențială pentru mulți oameni, dar poate fi și o sursă de anxietate.

Când schimbi sau faci upgrade de telefoane, Google Authenticator nu migrează automat codurile, ci trebuie să faceți acest lucru manual.

Cum rezolvi o problemă care îți poate da anxietate

Din fericire, nu este dificil să muți codurile Google Authenticator de la un telefon la altul. În 2020, Google a adăugat o funcție „Transfer conturi”. Acest lucru îți permite să imporți sau să exporți coduri de autentificare de la un telefon la altul. Mai recent, în 2023, Google a adăugat capacitatea de a sincroniza codurile pe dispozitive.

Există două moduri de a transfera codurile Google Authenticator pe un telefon nou: manual și prin funcția de sincronizare.

Mai întâi, pentru a-ți transfera conturile 2FA manual, deschide aplicația Authenticator pe dispozitivul original (iPhone sau Android) și selectează „Transfer Conturi” din meniul hamburger.

Deschide meniul hamburger și atingeți „Transfer conturi”.
În continuare, dorim opțiunea „Exportare conturi”.
Selectează „Exportați conturi”.
Selectează conturile pe care dorești să le transferi și atinge „Următorul”.
Selectează conturile și atinge „Următorul”.
Aceasta va genera un cod QR, pe care va trebui să-l scanezi cu noul dispozitiv.
Din nou, deschide aplicația Authenticator pe noul dispozitiv (iPhone sau Android) și selectează „Transfer Conturi” din meniul hamburger. De data aceasta, selectează „Importați conturi”.
Selectează „Importați conturi”.
Scanează codul QR afișat pe dispozitivul original. Conturile vor fi importate și vor fi disponibile imediat în aplicația Authenticator.

Acum, dacă ai funcția de sincronizare a contului activată, în mod implicit, nu trebuie să faci niciunul dintre aceste transferuri manuale.

Când te conectezi la contul tău de Google în aplicația Authenticator pe un dispozitiv nou, toate conturile tale 2FA vor fi sincronizate.

Alternativ, poți dezactiva funcția de sincronizare atingând pictograma profilului din dreapta sus și selectând „Folosiți fără cont”.