Tehnologie

Cum înregistrezi un apel pe Android, dacă situația o cere. Este mai simplu decât crezi

Înregistrarea convorbirilor telefonice poate fi necesară în anumite situații. Există câteva modalități diferite prin care poți înregistra o convorbire pe Android, dar depinde de locul în care te afli.

Vezi și: Bulina verde pe telefonul Android: ce înseamnă, la ce ajută indicatorul de pe ecran

Ce trebuie să știi despre înregistrarea apelurilor pe Android

Este important să înțelegi legile privind înregistrarea convorbirilor telefonice în țara ta. Poate să nu îți fie permis să faci acest lucru.

Unele locuri cer ca ambele părți să știe că sunt înregistrate, în timp ce altele cer doar ca o singură parte să fie conștientă.

Aceasta din urmă poate fi mai puțin clară, dar presupunând că locuiești într-un astfel de stat și ești conștient că convorbirea este înregistrată, probabil că este în regulă.

Înregistrările fără consimțământ sunt întotdeauna ilegale în cazul telefoanelor publice.

Înregistrarea unei convorbiri pe Android cu aplicația Phone by Google sau aplicația Samsung Phone este doar o chestiune de apăsare a butonului de înregistrare în timpul apelului, presupunând că locația ta permite acest lucru.

Dacă locuiești într-un loc cu legi stricte privind înregistrarea convorbirilor, nu vei vedea opțiunile prezentate mai jos.

Cu aplicația Phone by Google, care este apelantul implicit pe telefoanele Pixel și unele alte dispozitive Android, poți pur și simplu să apeși butonul Înregistrare, în timpul unui apel pentru a începe înregistrarea. Apasă din nou pentru a opri înregistrarea. Înregistrările convorbirilor sunt găsite în tab-ul Recente.

Pe un dispozitiv Samsung Galaxy cu aplicația implicită Samsung Phone, apasă pe iconița cu trei puncte în colțul din dreapta sus în timpul unui apel.

Selectează Înregistrare Apel din meniu. Înregistrările convorbirilor pot fi găsite în Setări > Înregistrare Apeluri > Înregistrări Apeluri.

Vezi și: Android, un sistem de operare iubit: aplicațiile utile care o să-ți facă viața mai ușoară

Google Voice, un prieten de nădejde

Google Voice face ușoară înregistrarea convorbirilor, dar trebuie să activezi mai întâi această funcție. Poți face acest lucru atât pe web, cât și în aplicația Android, pașii fiind practic aceiași.

Pe web, mergi pe site-ul Google Voice și dă click pe iconița cu rotiță în colțul din dreapta sus.

Derulează în jos până vezi secțiunea Apeluri. Spre finalul acestei secțiuni este Opțiuni Apeluri Primite, pe care trebuie să o activezi.

În aplicația Android, deschide meniul hamburger și mergi la Setări > Opțiuni Apeluri Primite.

Acum, data viitoare când ai nevoie să înregistrezi o convorbire telefonică, pur și simplu apeși 4 pe tastatură în timpul apelului. Un anunț audio va notifica ambele persoane că apelul este înregistrat.

Vezi și: Îmbunătățirea de la Android care îți poate salva viața. Ce e nou la sistemul de operare, cum te ajută