Tehnologie

Cum găsești cele mai cunoscute jocuri pe Google. Secrete „ascunse” în bara de căutare

Google, deși cunoscut în principal ca cel mai utilizat motor de căutare din lume, oferă o gamă largă de funcționalități dincolo de căutarea simplă.

Bara de căutare Google poate funcționa ca un calculator, traducător cu Translate, arhivă de imagini cu Images și chiar ca o arcadă retro digitală, unde utilizatorii pot juca diverse jocuri video direct în browserul Chrome, conform Business Insider.

Jocuri „secrete” de la Google

Pe lângă Google Play Store, unde utilizatorii pot descărca și juca diverse jocuri, există și jocuri ascunse în Google însuși. Aceste jocuri au fost inițial lansate ca parte a Doodle, începând cu primul doodle creat în 1998 în onoarea festivalului Burning Man.

De-a lungul timpului, aceste doodle-uri au devenit interactive, oferind jocuri precum Pac-Man, Quick Draw, Whirlybird și multe altele.

Cum le găsești și le joci

Majoritatea acestor jocuri ascunse pot fi accesate printr-o simplă căutare în bară. De exemplu, căutând Snake în bara de căutare, utilizatorii vor găsi jocul Snake în partea de sus a rezultatelor. Jocuri precum Play Garden Gnomes sau Quick Draw pot fi găsite în același mod.

Jocuri clasice și populare

Printre cele mai populare jocuri de pe Google se numără clasicele Pac-Man și Snake, precum și Solitaire, Whirlybird și altele. Există și un joc pe care utilizatorii îl pot juca offline: jocul T-Rex, care se activează în Chrome când nu există conexiune la internet.

Descărcarea jocurilor care îți plac

Pentru cei care doresc jocuri mai avansate sau moderne, Google Play oferă o varietate vastă de aplicații și jocuri. Lansat în 2012, e important de știut că Play a înlocuit Android Market și alte servicii, devenind magazinul principal pentru descărcarea de muzică, filme, cărți, aplicații și jocuri.

Utilizatorii pot accesa Google Play pe dispozitivele lor Android sau prin browserul de internet pentru a descărca jocuri printr-un proces simplu de căutare și instalare.