Tehnologie

Cum folosești Audio Magic Eraser, de la Google, și ștergi toate sunetele nedorite dintr-o înregistrare

Audio Magic Eraser este o caracteristică inovatoare oferită de Google, inclusă în unele modele Pixel, care îmbunătățește calitatea sunetului înregistrat în videoclipurile realizate cu telefonul Pixel.

Această caracteristică este menită să elimine zgomotele de fundal, cum ar fi vântul, muzica și alte sunete, care ar putea face dificilă înțelegerea conținutului vorbit din videoclipuri.

Cum funcționează Audio Magic Eraser

Google a instruit modele avansate de învățare automată pentru a identifica și elimina sunetele nedorite, iar utilizatorii pot controla procesul de ajustare a sunetului.

Deși caracteristica poate fi utilizată automat, oferă și opțiuni de ajustare manuală a volumului pentru fiecare tip de zgomot ambiental în parte.

Această funcționalitate este disponibilă exclusiv pentru noile telefoane Pixel 8 și Pixel 8 Pro, nefiind accesibilă utilizatorilor de modele anterioare precum Pixel 7 sau 7 Pro.

Îmbunătățirile aduse de hardware-ul avansat al noilor modele, cum ar fi procesorul Google Tensor G3, permit implementarea unor astfel de capabilități software.

Deși caracteristici similare au fost inițial disponibile doar pentru utilizatorii de Pixel 8, Google are obiceiul de a face caracteristicile exclusiviste disponibile și pentru modelele mai vechi în timp.

Trebuie să accesezi Google Photos

Pentru a utiliza Audio Magic Eraser, utilizatorii trebuie să acceseze aplicația Google Photos și să deschidă videoclipul pe care doresc să-l editeze.

Aici, ei pot selecta opțiunea de editare audio, care le va permite să controleze nivelurile de zgomot de fundal sau să utilizeze funcția de eliminare automată a zgomotului.

Această caracteristică nu este perfectă, dar oferă rezultate impresionante, fiind dificil de obținut aceleași rezultate fără utilizarea inteligenței artificiale.

Mai mult decât atât, utilizatorii pot beneficia de această funcționalitate nu doar pentru videoclipurile noi, ci și pentru cele salvate anterior în Google Photos, precum și pentru videoclipurile încărcate de pe alte dispozitive.

Această abordare face din Pixel 8 și Pixel 8 Pro opțiuni atractive pentru cei interesați de captarea și editarea conținutului video de înaltă calitate.