Tehnologie

Cum afli locul unde a fost făcută o fotografie, în maxim două minute. Este mai simplu decât crezi

Un expert în găsirea locului unde au fost realizate anumite fotografii a realizat un tutorial care explică cum să găsiți locația exactă a unei fotografii cu doar câteva indicii.

Trevor Rainbolt, care este expert Google Maps și gamer profesionist la GeoGuessr, a luat coperta albumului recent al rapperului Jack Harlow și a găsit locul exact unde a fost făcută fotografia.

„Probabil că te uiți la asta gândindu-te cum naiba vom găsi locația pentru asta în cinci minute”, a declarat acesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jackharlow

Metoda folosită de specialistul Google Maps pentru a găsi locul exact al acestei fotografii

Raperii sunt cunoscuți pentru faptul că se mândresc cu orașul natal, așa că Rainbolt a crezut că fotografia a fost făcută în orașul natal al lui Harlow, Louisville, Kentucky.

Coperta albumului lui Harlow a fost fotografiată, de fapt, pe o alee din spate, unde sunt coșuri de gunoi. Rainbolt subliniază că acele coșuri de gunoi sunt utile pentru a determina o locație, deoarece sunt specifice regiunii.

O căutare rapidă pe Google pentru „Pubele de gunoi Louisville” confirmă că respectivele coșurile de gunoi din fotografiile lui Harlow aparțin într-adevăr orașului său natal.

De asemenea, în fotografie se află și o magazie cu numărul „1948”, semnalând numărul străzii pentru acea proprietate.

Rainbolt a explicat că această informație poate fi folosită pentru a alimenta un site web numit Overpass Turbo care utilizează date OpenStreetMap.

Overpass Turbo necesită cunoștințe de codare, dar pentru cei care nu pot face asta, Rainbolt arată că ChatGPT poate fi folosit pentru a genera un cod care să fie introdus în Overpass Turbo, care va arăta utilizatorului toate adresele din 1948 din Louisville, Kentucky.

Așadar, Rainbolt a obținut apoi coordonatele adreselor din 1948 din Louisville și le-a rulat prin Google Maps, care are Street View, pentru a verifica dacă vreuna dintre ele se potrivește cu coperta albumului.

Deși această parte poate necesita forță de muncă, Rainbolt spune că trebuie să caute indicii precum forma clădirii pe Google Maps și, deoarece fotografia a fost făcută pe o alee, știa că locația era probabil în spatele adreselor în loc de strada principală.