Tehnologie

Cum afli câtă „putere” are telefonul tău mobil. Metoda simplă ca să știi ce memorie și procesor ai

Adevărul este că unora le place să știe ce anume le alimentează dispozitivul pe care îl au în buzunar, iar alții pur și simplu au uitat specificațiile și vor să le cunoască din nou.

Oricare ar fi cazul, îți vom arăta cum să vezi procesorul din telefonul tău Android și, poate mai important decât atât, să afli cât de puternic este acesta, de fapt.

Din păcate, spre deosebire de cât de ușor poate fi să vezi cât de mult RAM există pe dispozitivul tău Android, mai greu este să verifici alte informații despre telefonul tău, în rubrica de setări.

În schimb, poți folosi o aplicație numită DevCheck, care te scapă de toate curiozitățile pe care ai putea să le ai.

Ce trebuie să faci pentru a afla ce hardware ai în telefonul tău Android

Mai întâi, trebuie să descarci DevCheck din Google Play Store pe dispozitivul tău neaparat Android. Această aplicație există de mult timp și este gratuită, simplu de utilizat și foarte bine updatată, astfel încât să nu îți faci probleme.

Apoi, deschide aplicația. Vei fi întâmpinat cu fila Tablou de bord, care este o prezentare generală a stării dispozitivului tău. Ulterior, trebuie să accesezi secțiunea Hardware.

Aici vei vedea numele procesorului tău, precum și informații generale despre acesta. În unele cazuri, este posibil să nu fie listat numele complet al procesorului.

Poți efectua o căutare pe web pentru numărul de model afișat pentru Hardware pentru a găsi numele complet, dacă vrei neaparat să știi absolut totul.

Pentru a vedea viteza procesorului, revino la Tablou de bord și accesează Starea CPU, în timp real. Viteza unui procesor este greu de cuantificat, iar aceste cifre probabil nu îți vor spune multe, dar măcar îți vor răspunde la câteva întrebări.

În linii mari, DevCheck este o aplicație foarte utilă dacă ești curios despre funcționarea interioară a telefonului tău. Poate afișa o mulțime de informații despre multe alte lucruri, cum ar fi starea bateriei, conexiunile la rețea, RAM și informații despre cameră.