Tehnologie

Chrome facilitează acum personalizarea aspectului browserului: cum să folosești noua funcție de la Google

Un nou panou lateral te ajută să schimbi temele și culorile, după cum vrei.

Dacă nu suporți aspectul gri implicit al browserului tău web, Google poate avea exact ceea ce cauți. Compania a actualizat recent Chrome pe desktop cu un panou lateral care facilitează schimbarea temei și culorii aplicației.

Chrome are funcție nouă

Astfel. trebuie să dai click pe „Personalizați Chrome” într-o filă nouă și poți răsfoi pachete de teme sau poți seta culori în timp real. De asemenea, poți încărca imagini personalizate sau poți seta un fundal rotativ zilnic, dacă vrei varietate.

Cu toate astea, nu se menționează o schimbare similară care va veni pe mobil. Însă limitele ecranului unui telefon nu ar face această personalizare la fel de practică precum este pe un computer, așa că nu ne-am baza pe un echivalent direct.

Personalizarea browserului nu este nouă, desigur. Cu toate acestea, de obicei era nevoie să cauți în setări pentru a accesa funcția, chiar și în alte browsere bazate pe Chrome. Microsoft Edge, de exemplu, necesită vizitarea unei secțiuni de aspect din setări pentru a face modificări similare. Actualizarea Chrome încurajează teoretic mai mulți oameni să încerce teme și culori. Asta, la rândul său, îi poate menține să folosească Chrome în loc să treacă la rivali.

Google actualizează Chrome cu versiuni noi la fiecare șase săptămâni, adăugând, de fiecare dată, corecții de securitate care vin în ajutorul tău, evident.

Chrome are obiceiul de a descărca în mod automat actualizările, dar nu va reporni automat browserul pentru a le instala. Iată ce trebuie să faci ca să verifici imediat actualizările și să le și instalezi.

În timp ce Google Chrome descarcă și pregătește actualizări în fundal, trebuie, totuși, să repornești browserul pentru a efectua instalarea.

Deoarece unii oameni țin Chrome deschis zile întregi, poate chiar săptămâni, actualizarea ar putea să nu se întâmple în cazul lor.

În Chrome, pe Windows, Mac sau Linux, dă click pe pictograma meniului cu trei puncte, din colțul din dreapta sus, du cursorul mouse-ului peste „Ajutor” și selectează „Despre Google Chrome”.