Tehnologie

CEO-ul Google, Sundar Pichai, avertizează societatea să se pregătească pentru impactul inteligenței artificiale accelerate

CEO-ul Google Sundar Pichai a spus că „fiecare produs al fiecărei companii” va fi afectat de dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale, avertizând că societatea trebuie să se pregătească pentru tehnologii precum cele pe care le-a lansat deja.

Într-un interviu cu „60 Minutes” de la CBS, intervievatorul Scott Pelley a încercat să aducă în discuție mai multe dintre proiectele de inteligență artificială ale Google și a spus că a rămas „mut” și a simțit că este „neliniștitor”, referindu-se la cele asemănătoare cu oamenii, precum chatbot-ul Google Bard.

Ce spune CEO-ul Google despre AI

„Trebuie să ne adaptăm ca societate”, a spus Pichai, adăugând că locurile de muncă care ar fi perturbate de AI ar include „lucrători de cunoștințe”, inclusiv scriitori, contabili, arhitecți și, în mod ironic, chiar ingineri de software.

„Acest lucru va avea un impact asupra fiecărui produs din fiecare companie”, a spus Pichai.

„De exemplu, ai putea fi radiolog. Dacă te gândești la cinci până la zece ani de acum înainte, vei avea un colaborator AI cu tine. Vii dimineața, să presupunem că ai o sută de lucruri prin care să treci, s-ar putea să spună: „acestea sunt cele mai grave cazuri la care trebuie să te uiți mai întâi”.

Pelley a văzut și alte zone cu produse AI avansate în cadrul Google, inclusiv DeepMind, unde roboții jucau fotbal, pe care l-au învățat ei înșiși. O altă unitate a arătat roboți care recunoșteau obiecte pe un blat și i-au adus lui Pelley un măr pe care l-a cerut.

Când a avertizat asupra consecințelor AI, Pichai a spus că amploarea problemei dezinformarii și a știrilor și imaginilor false va fi „mult mai mare”, adăugând că „ar putea cauza rău”.

Luna trecută, CNBC a raportat că pe plan intern, Pichai le-a spus angajaților că succesul programului Bard recent lansat depinde acum de testarea publică. Google și-a lansat chatbot-ul AI Bard, ca produs experimental pentru public luna trecută.