Tehnologie

Cele mai bune companii de IT din România, aici trebuie să te angajezi. Au intrat în top 1000 firme cu cea mai mare creștere

Sectorul IT din România se remarcă la nivel european prin dinamismul și inovația pe care le aduce, cu firme ce se dezvoltă rapid și se poziționează ca lideri în domeniul tehnologic.

Un indicator important al acestui succes este includerea unor companii românești în prestigiosul clasament Financial Times „1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa”. Acest clasament, realizat în parteneriat cu Statista, scoate în evidență companiile care au înregistrat cele mai mari rate de creștere în perioada 2019-2022, în ciuda provocărilor economice și sociale.

Firmele de IT din România pe care trebuie să le cunoști

Dintre miile de companii evaluate, patru firme de IT din România și-au câștigat un loc de onoare, dovedind excelență și inovare într-un mediu competitiv la nivel european.

AscentCore Technology se clasează pe locul 185, demonstrând o creștere impresionantă și capacitatea de a inova și de a se adapta la cerințele pieței.
RebelDot ocupă locul 382, fiind recunoscută pentru soluțiile software customizate și pentru abordarea orientată către client.
Arctic Stream, plasată pe locul 460, se evidențiază prin soluțiile sale tehnologice inovatoare, care răspund nevoilor actuale ale pieței.
Mindit.io, pe locul 832, își afirmă poziția în clasament prin servicii de outsourcing IT, contribuind la optimizarea performanțelor clienților săi.

Aceste companii nu doar că reușesc să se mențină pe un traseu ascendent în ciuda fluctuațiilor economice, dar sunt și dovada că România are un cuvânt greu de spus în peisajul tehnologic european.

Contextul european și oportunitățile de dezvoltare

Clasamentul FT 1000 oferă o perspectivă largă asupra dinamicii sectorului IT la nivel european, evidențiind firmele care au înregistrat o creștere semnificativă. Anul acesta, o rată medie de creștere de 36,9% a fost necesară pentru a figura în acest top, ceea ce subliniază nivelul înalt de performanță al companiilor incluse.

În contextul unei cereri tot mai mari pentru energie regenerabilă și tehnologii inovatoare, companii din diverse sectoare, cum ar fi Raylyst Solar, se află în fruntea clasamentului, beneficiind de inițiativele guvernamentale de a diversifica sursele de energie. De asemenea, creșterea cheltuielilor cu publicitatea digitală și migrarea online a consumatorilor în timpul pandemiei au impulsionat companii din sectorul publicitar digital, precum Adagio și Bidberry.

Provocările și oportunitățile din sectorul tehnologic

Anul trecut, sectorul tehnologic european a întâmpinat provocări, cu investiții care au scăzut semnificativ. În ciuda acestor obstacole, firmele de IT din România au reușit să se adapteze și să găsească oportunități de creștere, demonstrând reziliență și capacitatea de a inova.

Acest clasament nu doar că oferă recunoaștere pe plan internațional, dar și subliniază importanța sectorului IT în economia europeană. Pentru profesioniștii din IT care caută oportunități de angajare în companii de top, aceste firme reprezintă o destinație ideală, oferind un mediu de lucru stimulativ, proiecte provocatoare și șansa de a contribui la inovații tehnologice care schimbă industria.

În concluzie, prezența firmelor românești în clasamentul FT 1000 este un semnal clar că România joacă un rol esențial în avansul tehnologic la nivel european. Cu un ecosistem de IT în continuă expansiune și firme care se disting prin inovație și creștere, sectorul IT din România oferă oportunități valoroase pentru cei care doresc să lucreze în vârful industriei tehnologice.