Tehnologie

Cel mai recent playlist Spotify se adaptează automat la ziua ta: ce este Daylist

Cel mai recent playlist Spotify se adaptează automat la ziua ta. Daylist primește piese noi din genurile pe care le ascultați de obicei pe parcursul zilei.

Așadar, Spotify a lansat o nouă listă de redare numită „daylist”, care ar trebui să se schimbe în continuare pe parcursul zilei, pentru a ține pasul cu dispozițiile și activitățile tale. Ca și în cazul altor liste de redare personalizate pe care serviciul le generează pentru tine, se bazează pe genul de muzică pe care o asculți de obicei.

Daylist, totuși, face un pas mai departe, ținând cont de muzica pe care o redai în flux în anumite momente ale zilei și în anumite zile ale săptămânii. Compania spune că adună melodii din „muzică de nișă și microgenuri” pe care le asculți de obicei, apoi le reîmprospătează frecvent cu melodii noi, pe măsură ce trece ziua.

Astfel, te poți aștepta la piese noi de fiecare dată când lista zilnică este actualizată. Spotify descrie noua listă de redare drept „hiper-personalizată”, ceea ce înseamnă că ar putea fi o modalitate excelentă de a găsi muzică sau artiști noi. Și în cazul în care îți place ceea ce auzi, poți salva întreaga listă de redare în forma sa actuală, extinzând meniul cu trei puncte și făcând clic pe „Adaugă la lista de redare”.

Ca referință, Spotify nu va salva lista în niciuna dintre iterațiile sale, așa că nu te poți întoarce cu ușurință la un anumit set care ți-ar fi plăcut fără să îl recreezi singur.

În acest moment, Daylist este disponibilă atât pentru abonații gratuit, cât și pentru abonații Premium, dar numai pentru utilizatorii din SUA, Canada, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Irlanda. Vom vedea când ajunge și în România, pentru a descoperi noi artiști și noi melodii care ar putea fi pe placul nostru.