Tehnologie

Ce se întâmplă cu fotografiile pe care le faci cu iPhone-ul: Această femeie a rămas șocată după ce și-a făcut o poză în oglindă FOTO

O femeie a fost fotografiată stând în fața a două oglinzi cu o cameră iPhone, dar fotografia arată trei poziții complet diferite ale brațelor.

Brațele sunt poziționate diferit în două oglinzi, dar și în poziția reală. Este Photoshop? Este o eroare în Matrix? A făcut femeia o călătorie de 25 de ani în interiorul cabanei negre din Twin Peak? Nu, este doar o eroare de fotografie computațională.

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fotografia de pe iPhone

Totul se rezumă la modul în care camerele moderne pentru smartphone-uri se ocupă de fotografie. Când faci clic pe acel buton al camerei, miliarde de operații de calcul au loc într-o clipă, rezultând o fotografie pe care o poți posta online, în speranța de a obține câteva like-uri.

Vezi și: O româncă și-a cumpărat un Iphone 12 de pe net. Ce a găsit însă în cutia pe care a primit-o

În acest caz, software-ul Apple nu și-a dat seama că există o oglindă în fotografie, așa că a tratat fiecare versiune a subiectului ca trei persoane diferite. Mai exact, femeia se mișca în momentul în care a fost făcută fotografia, așa că algoritmul a îmbinat fotografia din mai multe imagini. Rezultatul final? Ei bine, îl poți vedea mai jos.

Sursa: Instagram

Software-ul pentru camerele smartphone extrage întotdeauna din mai multe imagini simultan, combinând după bunul plac și ajustând contrastul, saturația, detaliile și lipsa de estompare. În marea majoritate a cazurilor, acest lucru nu prezintă o problemă. Din când în când, totuși, software-ul devine puțin confuz. Dacă ar fi fost trei oameni diferiți, în loc de unul în fața unei oglinzi, fiecare subiect ar fi fost reprezentat corespunzător.

Acest lucru este ceva care poate fi recreat de aproape oricine are un iPhone și niște oglinzi. De fapt, există o tendință TikTok în care oamenii fac exact asta, făcând tot felul de fotografii și videoclipuri stupide, valorificând dificultățile algoritmului atunci când separă imaginile în oglindă de oamenii reali.

Vezi și: Cum scapi de „închisul din greșeala”: funcția de pe iPhone pe care trebuie să o activezi