Tehnologie

Ce faci dacă nu-ți „merg” Bluetooth-ul sau Wi-Fi-ul: soluții simple ca să nu pierzi toate datele din telefon

Problemele frecvente de rețea pe Android sau iPhone pot fi frustrante. Uneori, o repornire rapidă sau comutarea modului Avion va remedia erorile.

Dacă problema persistă în ceea ce privește Bluetooth, Wi-Fi sau conectivitate, va trebui să resetezi setările de rețea de pe telefon. O resetare a rețelei este simplă și nu șterge tot conținutul din telefon.

Înainte de a reseta setările de rețea pe telefon sau tabletă, ar trebui să înțelegi implicațiile acesteia și să faci ajustările necesare.

Resetarea setărilor de rețea este una dintre modalitățile ideale de a remedia problemele Wi-Fi de pe telefon. Dacă telefonul sau tableta nu se conectează la o rețea Wi-Fi salvată, resetează și încearcă din nou.

Trucul elimină toate setările și parolele Wi-Fi salvate de pe dispozitiv.

Resetarea rețelei șterge, de asemenea, toate dispozitivele Bluetooth asociate de pe telefon. Trebuie să reconectezi căștile wireless, dar și alte device-uri pe care le folosești de obicei. La fel se întâmplă și în cazul VPN-urilor.

Vestea bună este că această funcție nu afectează aplicațiile, fotografiile, videoclipurile și documentele.

Cum resetezi rețeaua, în Android și iOS

Pentru a face acest lucru, deschide Setări pe iPhone, derulează la Genetal, selectează Transfer, apoi Resetare iPhone și Setări de Rețea.

Dar cum majoritatea producătorilor de telefoane folosesc concurența, iată pașii pentru a reseta setările de rețea pe telefonul Android: glisează în sus pe ecranul de pornire și deschide rubrica pentru aplicații, atinge aplicația Setări, durulează până la Sistem, selectează Resetare, Resetare Wi-Fi, mobil și Bluetooth.

Înainte de a ceda și de a reseta telefonul la setările din fabrică, vei dori să încerci o resetare a rețelei. Dacă o resetare a rețelei sau o resetare din fabrică nu ajută, poate fi timpul pentru un nou telefon.

Până la urmă, în zilele noastre, există suficiente modele compatibile cu vremurile la prețuri aproape de nimic. Unde mai pui că, în 2023, vor fi lansate inclusiv modele de buget cu Snapdragon 7+ Gen 2.