Tehnologie

Ce este Google Discover și cum îl folosești. Te ajută să rămâi conectat cu trend-urile de pe internet

Într-o lume plină de articole și povești, poate fi dificil să găsești exact ceea ce te interesează. După cum sugerează și numele, Google Discover este o soluție la această problemă.

Vezi și: Google te ajută să elimini informații sensibile despre tine de pe internet. Cum face asta

Discover, de la începuturi

Ideea din spatele Google Now era să îți ofere informații pe tot parcursul zilei fără ca tu să intervii. Altfel spus, Google făcea căutările pentru tine.

În cele din urmă, s-a redus la prezentarea în principal a articolelor aleatorii și a devenit cunoscut simplu sub numele de Google Feed.

În 2018, Google a anunțat oficial un nou nume și aspect pentru acesta, iar asta este Google Discover, pe care îl avem astăzi.

Scopul Google Discover este dezvăluit de numele său. Este destinat să te ajute să descoperi conținut de pe internet care să se refere la interesele tale. Feed-ul Google Discover al fiecăruia este personalizat în funcție de preferințele sale.

Nu trebuie să vizitezi o serie de site-uri sau să îți faci propriile fluxuri RSS. Google face munca pentru tine, adunând povești de pe internet pe care crede că le vei găsi interesante.

Google Discover este o experiență disponibilă doar pe mobil. Poți folosi această funcție pe un iPhone, iPad sau pe un telefon sau tabletă Android. Nu este disponibilă nici pe site-ul mobil Google.

Vezi și: Procesul împotriva Google, fără precedent. Cum s-a îmbogățit gigantul din monopol, americanii s-au săturat de situație

Cum știe Google Discover ce-mi place?

Google Discover este personalizat pentru tine, dar cum funcționează exact acest lucru? În primul rând, Google se bazează pe informațiile pe care deja i le-ai oferit. Acestea pot include activitatea pe web, istoricul YouTube, căutările și multe altele.

Mai important decât toate acestea este modul în care personalizezi Discover. Gândește-te la feed-ul Discover ca la un algoritm.

La început, s-ar putea să găsești lucruri care nu te interesează. Doar pentru că ai căutat o dată un scor al echipei Oțelul Galați, nu înseamnă că ești un fan înfocat. Dacă îi spui că nu ești interesat de asta, Google va deveni mai precis.

Google Discover înseamnă să acționezi pe conținutul pe care îl vezi. Poveștile sunt prezentate în feed sub forma de carduri, iar aceste carduri includ controale pentru ajustări.

Apasă pe iconița inimii pentru a marca o poveste ca fiind pe placul tău și a vedea mai multe asemănătoare, sau apasă pe iconița meniu pentru mai multe opțiuni, unde poți chiar bifa „nu sunt interesat”.

Vezi și: Ce face Google cu banii utilizatorilor, inclusiv ai românilor: cumpărăturile care te pun pe gânduri, se pregătesc de viitor