Tehnologie

Cât costă să dispari de pe internet, toate informațiile tale să fie șterse. Mozilla promite să îți dea o mână de ajutor

Mozilla lansează o unealtă care îți poate monitoriza automat informațiile personale și poate șterge orice detalii expuse, pe care, evident, poate nu le vrei în mediul online.

Mozilla Monitor Plus extinde serviciul Mozilla Monitor, anterior numit Firefox Monitor, care te informează când adresa ta de email este inclusă într-o încălcare a datelor.

Cât costă protecția de la Mozilla

Acest nou serviciu plătit, care costă 9 dolari pe lună sau 107.88 dolari pe an, își propune să te asigure proactiv că informațiile tale personale rămân departe de mai bine de 190 de site-uri cu intenții rele.

Mozilla spune că aceasta este dublul numărului de date monitorizate de competitorii săi. Abonații vor primi și alerte de încălcare a datelor, ca bonus.

Vezi și: Tehnologia care se află la mare căutare: ce se întâmplă cu VPN-urile

Pentru a înțelege mai bine cât de gravă este această problemă, poți obține un scan gratuit o singură dată care îți poate arăta dacă și unde datele tale au fost expuse.

Pentru a face acest lucru, va trebui să te înregistrezi pentru un cont Mozilla și să furnizezi numele tău, orașul și țara actuală, data nașterii și adresa ta de email.

Vezi și: Ce e un server VPN și cum te ajută pe internet

Problema este mai gravă decât se știe

Mozilla spune că va cripta aceste date, despre care spune că este cea mai mică cantitate de informații necesară pentru a obține cele mai precise rezultate.

Uneltele vor evidenția, de asemenea, informații din „încălcări de date cu risc ridicat”, cum ar fi numerele de securitate socială, detalii despre cardurile de credit și informații bancare, împreună cu sfaturi despre cum să ai acele date șterse.

Mozilla Monitor și Monitor Plus sunt disponibile, cel puțin momentan, doar pentru persoanele din SUA. Google oferă o unealtă similară.

Dacă te înregistrezi pentru versiunea Mozilla, poți obține, de asemenea, acces la funcții precum autentificarea în doi pași, uneltele de alias de email Firefox Relay și VPN.

Vezi și: Cum îți încetinește conexiunea la VPN internetul și de ce