Tehnologie

Camera foto cu inteligență artificială care „te dezbracă”. Cum rămâi fără haine instant

Acest prototip de cameră utilizează inteligența artificială pentru a dezbrăca o persoană fotografiată.

NUCA a fost creată de Mathias Vef și Benedisk Groß, al căror proiect experimental „și propune să provoace și să pună sub semnul întrebării traiectoria actuală a inteligenței artificiale generative în reproducerea imaginilor corporale”.

Cum funcționează NUCA

Prototipul NUCA are atașat un obiectiv de 37 mm și atunci când este apăsat declanșatorul, fotografia este trimisă către un server care analizează subiectul și face o descriere text despre acesta; de exemplu, sexul, vârsta, etnia și alte detalii.

Textul este apoi folosit ca prompt pentru a crea corpul dezbrăcat și capul real al persoanei este adăugat folosind un instrument de schimbare a feței. NUCA folosește Stable Diffusion și generatorul controversat de imagini AI Civitai pentru a crea corpul nud.

Vef și Groß au declarat pentru 404 Media că nu intenționează să vândă NUCA, în ciuda realizării de videoclipuri promoționale pentru gadgetul controversat.

Oamenii dezbrăcați sunt complet generați de AI, dar fețele oamenilor au fost înlocuite. Pe site-ul său, NUCA spune că această cameră „aduce la viață fantezia vederii cu raze X a lui Superman”.

Dar adaugă că, spre deosebire de alte deepfake-uri, dispozitivul NUCA „leagă creatorul și subiectul fizic și arată rezultatul imediat, eliminând anonimitatea care este inerentă în deepfake-urile de pe internet.

Nicio problemă de etică cu această cameră, susțin creatorii acesteia

Vef și Groß au spus, de asemenea, că această cameră funcționează „înlinii etice stricte” care necesită „consimțământ explicit și este destinată exclusiv utilizării de către adulți”.

Creatorii speră, de asemenea, că proiectul va stârni dezbateri despre standardele de frumusețe ale AI-ului și „viziunile distorsionate ale parțialității algoritmice pe care AI-ul le moștenește, stabilind aceste percepții care contrastează cu propria imagine de sine a utilizatorului”.

Întrebat de 404 Media dacă se tem că realizarea acestei camere este o idee proastă, Groß a răspuns: „Cred că este chiar opusul”.