Tehnologie

Camera de supraveghere de la Canon care filmează clar în întuneric total. Cât costă ”minunea”, de ce ai cumpăra-o

Canon tocmai a dezvăluit MS-500, un model neobișnuit al său. Aceasta este una dintre cele mai sensibile camere fără infraroșu dezvoltate vreodată.

Folosește senzorul SPAD, ceea ce înseamnă diodă de avalanșă cu un singur foton, de 1 inch cu cea mai mare rezoluție de până acum și anume de 3,2 megapixeli, dar și o montură de obiectiv interschimbabilă care permite fotografierea în culori clare la lumină de până la 0,001 lux, conform informațiilor furnizate chiar de Canon.

MS-500 folosește montura Canon B4 care acceptă lentilele cu zoom de difuzare, în cazul în care te întrebai.

Nu are un preț deloc mic, și anume, o poți cumpăra pe suma de 25.000 de dolari, doar body, fără vreun obiectiv atașat.

Această cameră este concepută să funcționeze în „zone cu niveluri de securitate extrem de ridicate, cum ar fi porturile maritime, infrastructura publică și granițele naționale”, a spus compania, într-un comunicat oficial.

MS-500 ”vede” la kilometri distanță, chiar și pe întuneric

Când este imperecheată cu obiectivele de difuzare ultra-teleobiectiv de la Canon, poate captura „videoclipuri clare color ale subiecților la o distanță de câțiva kilometri, chiar și noaptea” – ceea ce, trebuie să recunoaștem, este absolut remarcabil.

De asemenea, utilizează profiluri speciale de imagine pentru a reduce zgomotul cauzat de perturbațiile atmosferice pe distanțe lungi.

Noua cameră cu senzor SPAD, de la Canon, poate face fotografii color de înaltă calitate, aproape fără lumină.

Deci, de ce ar trebui să dai 25.000 de dolari pe o cameră de supraveghere? Răspunsul s-ar concentra în jurul acelui senzor SPAD, care este promițător pentru viitorul consumator și imagistica profesională. Totuși, dacă nu ești instituție publică, cel mai probabil că nu îți trebuie o asemenea cameră.

MS-500 folosește o tehnologie numită numărarea fotografiilor, care urmărește particulele de lumină care intră într-un pixel, le mărește de un milion de ori și le convertește într-un semnal digital.

Fiecare foton este numărat, ceea ce elimină introducerea oricărui zgomot, „un avantaj cheie al senzorilor SPAD”, a menționat Canon, de asemenea.