Tehnologie

Blizzard, depășită de situație: hackerii le-au ”încurcat firele” pe Battle.net, DDoS-ul buclucaș

Dacă ai sperat să joci Diablo IV în acest weekend, probabil că ai observat, mai mult ca sigur, că planurile tale au fost date peste cap, iar motivul este unul cât se poate de neplăcut atât pentru companie, cât și pentru utilizatori.

Încă de la primele ore ale dimineții zilei de duminică, serviciul online Battle.net, de la Blizzard, a fost ținta unui aparent atac DDoS, în urma căruia utilizatorii nu au putut să joace Diablo IV, World of Warcraft și alte jocuri Blizzard din platforma cu pricina. Evident, compania a făcut eforturi sporite de a remedia problema, însă i-a luat ceva timp.

Blizzard a încercat să readucă platforma de jocuri la normal

„Continuăm să monitorizăm în mod activ un atac DDoS în desfășurare care afectează latența/conexiunile la jocurile noastre”, s-a scris pe principalul cont de asistență pentru clienți al Blizzard, la ora 10:24, după s-a declarat inițial că se investighează activ o problemă care dădea bătăi de cap la autentificare.

Începând cu ora 12:30, problema a fost nerezolvată. „În prezent, ne confruntăm cu un atac DDoS, care poate duce la o latență mare și deconectări pentru unii jucători”, se arată într-o notificare care le-a apărut tuturor celor care au lansat Battle.net pe PC. „Lucrăm activ pentru a atenua această problemă”, s-a adăugat.

Mulți utilizatori au reușit, totuși, să se conecteze, însă nu pentru mult timp încât au fost scoși din joc numaidecât.

Pe Reddit, unii gameri au spus că nu au putut să joace nimic de pe Blizzard timp de cel puțin 10 până la 12 ore ceea ce, în mod clar, a dat naștere multor frustrări.

Ulterior, Blizzard a anunțat că a remediat problema, iar celor care nu se pot conecta le-a transmis să urmeze sfaturile emise în comunicatul oficial.

[#Bnet] The DDOS attacks that we were monitoring have ended. If you are still unable to log in try https://t.co/NY39q2slWo

— Blizzard CS – The Americas (@BlizzardCS) June 25, 2023