Tehnologie

Bing Chat ”trage cu ochiul” la Google Lens: ce este Visual Search, cum te ajută

Bing Chat, ChatGPT și alte instrumente AI generative similare se concentrează, în principal, pe înțelegerea conținutului textului și pe furnizarea de răspunsuri. Cu toate acestea, este, de asemenea, incredibil de util să înțelegi imaginile și asta este ceea ce Microsoft implementează acum în Bing Chat AI.

Într-o postare recentă pe blog, Microsoft a anunțat o nouă funcție pentru Bing Chat, numită Visual Search. Cu ajutorul acesteia, poți încărca o imagine sau selecta o alta deja existentă pe web, iar Bing va încerca să o înțeleagă și să folosească acel context.

Microsoft a explicat în postarea de pe blog: „Fie că vreți să călătoriți într-un oraș nou în vacanță și întrebați despre arhitectura unei anumite clădiri sau încercați să veniți cu idei de prânz bazate pe conținutul frigiderului dumneavoastră, încărcați imaginea în Bing Chat și folosiți-o pentru a valorifica cunoștințele web, pentru a obține răspunsuri”.

Ce știe să facă software-ul pe bază de ChatGPT

Software-ul care poate detecta conținutul imaginilor nu este o idee nouă. Google Lens reușește să identifice oameni, animale, plante, repere și alte obiecte în fotografii încă din 2017, iar predecesorul său, Google Goggles, datează din 2010.

Microsoft folosește funcțiile de detectare a imaginii GPT-4, care este același model de limbă folosit de versiunea premium a ChatGPT. Cu toate acestea, intrările de imagine nu sunt încă disponibile în ChatGPT, așa că este pentru prima dată când vedem această funcție disponibilă la scară largă.

Acestea fiind spuse, mai bine mai târziu decât niciodată, chiar dacă funcția nu este deloc nouă, însă concurența va spori mereu calitatea serviciilor oferite de principalii producători de software din lume. În mod absolut evident, Visual Search, de la Microsoft, reprezintă un pas înainte în ceea ce privește direcția pe care o ia inteligența artificială, fiind un exemplu perfect de „așa-da”, în contextul în care AI este privit cu o oarecare doză de neîncredere de oamenii de rând.