Tehnologie

Avertisment pentru toți utilizatorii de WhatsApp: Setările care fac diferența dintre un cont furat și unul intact

Utilizatorii de WhatsApp au fost sfătuiți să activeze două setări pentru a se asigura că hackerii nu vor ajunge la conturilor lor.

Nu este neobișnuit ca escrocii cibernetici să vizeze utilizatorii WhatsApp, din cauza grupului mare de 2 miliarde de potențiale victime.

Expertul în tehnologie al TikTok, Milad Alemi, i-a sfătuit utilizatorii WhatsApp să folosească două setări de securitate pentru a-și face conturile mai sigure.

WhatsApp a făcut în sfârșit posibilă utilizarea serviciului pe mai multe dispozitive în același timp, în luna iulie.

Așadar, această caracterstică de securitate recomandată de Alemi este esențială dacă există WhatsApp pe mai multe telefoane.

De asemenea, se dovedește a fi extrem de utilă mai ales dacă intenționezi să utilizezi funcția WhatsApp introdusă săptămâna trecută, care te lasă să folosești două numere de telefon diferite pentru a trimite mesaje de pe un singur dispozitiv.

Deși funcția este disponibilă doar pentru câțiva utilizatori de Android, momentan, este de așteptat să fie lansată la nivel general cât de curând.

Escrocii cibernetici ar putea găsi o modalitate de a exploata acest nou buton pentru a preluat controlul asupra contului tău de WhatsApp.

Ce trebuie să faci pentru a te feri de hackeri pe WhatsApp

Deschide WhatsApp – Setări > Cont – Notificări de securitate – activează comutatorul pentru Afișare notificări de securitate pe acest telefon.

Verificare în doi pași este, de asemenea, esențială.

WhatsApp, deținut de Meta, oferă posibilitatea de a crea un cod PIN pentru securitate suplimentară, prin verificarea prin doi factori (pași).

Utilizatorii pot adăuga, de asemenea, o adresă de e-mail, astfel încât să poată reseta codul din șase cifre dacă îl uită.

Odată ce funcția de verificare în doi factori este activată, va trebui să introduci codul PIN dacă te loghezi din nou cu numărul de telefon pe WhatsApp.

Această funcție poate fi dezactivată oricând, dar ajută să împiedice hackerii să îți adauge contul pe un dispozitiv nou.