Tehnologie

ASUS ROG Zephyrus G16 GU605, lansat la CES 2024 – laptopul de gaming ultraperformant pentru noua generație

ASUS a lansat la CES 2024 un laptop de ultimă generație. ROG Zephyrus G14 și G16 oferă o abordare mai sofisticată a laptopurilor de gaming în 2024.

ASUS duce laptopurile de gaming la un alt nivel

Astfel, la CES 2024, G14/G16 a primit o reproiectare completă, cu un nou șasiu din aluminiu și specificații actualizate.

Din cauza lipsei de noi GPU-uri de la NVIDIA la CES 2024, ASUS ar fi putut să reîmprospăteze procesoarele din linia sa de laptopuri de gaming emblematică. Dar ASUS a mers mai departe de atât și a reproiectat complet ROG Zephyrus G14 și G16.

Cea mai mare schimbare este noul șasiu din aluminiu prelucrat CNC, cu un cadru mai neobișnuit și linii minimaliste curate. Nu numai că această construcție este mai rigidă și mai durabilă decât înainte, dar ambele modele noi sunt mai mici (cu până la 4 mm mai subțiri) și mai ușoare (cu până la 136 de grame) decât generația anterioară.

Tastele sunt, de asemenea, cu 12 la sută mai mari, iar în interior există suficient spațiu pentru difuzoare cu 20 la sută mai mari. Între timp, la exterior, în loc de iluminare RGB, există o singură bandă LED albă, dispusă într-o tăietură peste capac. Arată îndrăzneț fără a fi excesiv și poți alege dintre două culori: Eclipse Grey sau un alb platină uimitor. Se pare că ASUS a creat o mașină elegantă perfectă pentru gamerii adulți.

Vezi și: REVIEW ASUS ROG Zephyrus G14 – laptopul de gaming cu AMD și Radeon care trece ca accesoriu de fashion

Cu ce se laudă compania

Încă o schimbare majoră vine odată cu afișajul său, deoarece noul Zephyrus G14/G16 face parte din prima serie de laptopuri ROG cu panouri OLED: un ecran 3K la 120Hz pentru modelul mai mic sau o opțiune de 2,5K la 240Hz pentru sistemul mai mare. Furnizate de Samsung și denumite ROG Nebula Display OLEDs, ambele ecrane prezintă, de asemenea, rapoarte de aspect de 16:10, certificare VESA DisplayHDR True Black 500, suport NVIDIA G-Sync și timpi de răspuns uimitori de 0,2 ms. Pe scurt, arată excelent.

ASUS a optat pentru hardware ușor diferit în funcție de dimensiunea aleasă. G14 mai mic folosește procesoare AMD Ryzen seria 8000 cu grafică NVIDIA RTX 4070, în timp ce G16 mai mare dispune de un procesor Intel Core Ultra 9 cu o placă grafică RTX 4090. Ambele versiuni se opresc la 32GB de RAM DDR5X. Alte diferențe mici includ un cititor de card microSD la G14 față de o opțiune de dimensiune completă la G16, împreună cu o baterie mai mare de 90Whr (față de 73Whr).

Singurul lucru pe care ASUS pare să-l fi ratat este suportul pentru Wi-Fi 7, dar având în vedere cât de devreme suntem în acest proces de implementare, nu ar trebui să fie o problemă majoră, deoarece Wi-Fi 6e este încă destul de rapid.

O altă adiție importantă este introducerea mufei de alimentare ASUS Slim Power, care va fi portul de încărcare implicit al companiei pentru sistemele de înaltă putere din liniile sale principale și ROG. Arată similar cu USB-C, în sensul că este și reversibil, dar cu un conector ușor mai cubic.

Vezi și: ASUS Zephyrus G14 – Laptopul care te ajută să-ți faci treaba. Oricare ar fi acea treabă