Tehnologie

Archer Aviation obține aprobare după aprobare: Unde poți să folosești taxiul zburător

La doar câteva luni după ce a primit certificarea FAA pentru a începe zborurile de testare eVTOL în SUA, Archer Aviation și-a găsit primul partener internațional de lansare pentru servicii de taxi aerian complet electric în Emiratele Arabe Unite.

Infrastructură trebuie construită

Printr-un memorandum de înțelegere semnat recent, Archer va lucra pentru a implementa infrastructura necesară pentru a permite servicii comerciale pe aripile (sau mai degrabă rotoarele) stimulentelor din Abu Dhabi.

Archer Aviationeste un dezvoltator de aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) în prezent la fel de pregătit ca niciodată să-și scoată în sfârșit aeronava „Midnight” în aer, de la dezvăluire în decembrie 2022.

În primii cinci ani de existență, Archer Aviation a stabilit relații de lucru și investiții semnificative de la United Airlines și US Air Force – un parteneriat care a permis recent un contract de cumpărare eVTOL de la Departamentul Apărării al SUA de până la 142 de milioane de dolari.

Citește și Taxiurilor zburătore este din ce în ce mai atractivă: când apare taxiul celor de la Joby Aviation

Conglomeratul de automobile Stellantis este, de asemenea, un investitor de lungă durată, semnând pentru a ajuta exclusiv la construirea Midnight eVTOL-uri în SUA, la o nouă unitate din Georgia.

În luna mai trecută, Archer a început să scoată prototipuri Midnight eVTOL de pe liniile sale de asamblare.

Cu un certificat special de navigabilitate de la Administrația Federală a Aviației deja în vigoare în SUA, Archer și-a îndreptat atenția către noi continente cu speranța de a lansa operațiuni complete de taxi aerian și pare să fi găsit un pretendent în Emiratele Arabe Unite.

Călătorii cu taxiul aerian

Potrivit unui comunicat de presă al Archer Aviation, în urma unei ceremonii recente din Abu Dhabi, aceasta a semnat un Memorandum de Înțelegere (MOU) alături de Oficiul de Investiții din Abu Dhabi (ADIO) pentru a lansa operațiuni comerciale de taxi aerian în Emiratele Arabe Unite până în 2026.

Citește și Volocopter sau taxiul zburător, aproape de realitate: când va intra în circuit

ADIO va oferi lui Archer stimulente pentru a sprijini lansarea internațională, care va include ridicarea unui al doilea sediu, precum și a unui Centru de excelență pentru inginerie. Archer spune că intenționează, de asemenea, să colaboreze cu companiile locale de producție și cu furnizorii de întreținere, reparații și revizii (MRO) din Abu Dhabi pentru a conduce producția aeronavei sale eVTOL.

Când operațiunile comerciale vor începe în Emiratele Arabe Unite, taxiurile aeriene pilotate de la Archer, cu patru pasageri, vor efectua zboruri rapide înapoi, înlocuind naveta cu mașina de 60 până la 90 de minute cu zboruri estimate de 10 până la 20 de minute care sunt durabile. și competitiv din punct de vedere al costurilor.

Stellantis, un partener de încredere

Pe lângă partenerii locali din Orientul Mijlociu, Archer spune că va apela la partenerul actual Stellantis pentru a ajuta la producția și infrastructura eVTOL.

Potrivit CEO Carlos Tavares:

„Suntem încântați să lucrăm cu Archer pentru a începe înființarea unei unități de producție de mare volum pentru aeronava Midnight în Statele Unite în ultimii doi ani. Sperăm că acest prim loc de producție va fi un model pentru viitoarele unități de producție Archer, deoarece își extinde operațiunile pentru a deservi noi regiuni, începând cu Orientul Mijlociu, unde vedem un potențial extraordinar pentru mobilitatea aeriană urbană.”

Citește și Taxiul viitorului este aici și o să poți zbura cu el: unde il găsești

La ceremonia de semnare au participat și alți dezvoltatori locali de aviație, inclusiv Falcon Aviation și GAL-AMMROC. Din acest punct, Archer spune că rămâne în discuții cu alți participanți din industrie și va anunța memorii de înțelegere în viitor. Potrivit fondatorului și CEO-ului Archer, Adam Goldstein:

„Suntem încântați să anunțăm această colaborare comună pentru ca Emiratele Arabe Unite să devină prima noastră piață internațională în afara Statelor Unite. Archer intenționează să colaboreze strâns cu ADIO și Departamentul de Dezvoltare Economică pentru a aduce producția și operațiunile pentru taxiurile noastre aeriene în regiune. Împreună, suntem poziționați să fim o forță motrice în transformarea taxiurilor aeriene integral electrice în realitate pe cerul Emiratelor Arabe Unite și nu numai în următorii ani.”

Cu un memorandum de înțelegere în vigoare, Archer spune că își va prezenta eVTOL-urile de la miezul nopții utilizate pentru cursele cu taxiul aerian în Emiratele Arabe Unite în timpul Salonului Aeronautic de la Dubai, 13-17 noiembrie, urmat de Conferința privind aviația și combustibilii alternativi (CAAF) găzduită de ICAO și Autoritatea Generală a Aviației Civile (GCAA) săptămâna următoare la Dubai.