Tehnologie

Apple susține că va sparge barierele inteligenței artificiale, anul acesta. Ce spune Tim Cook

Câteva știri interesante despre inteligența artificială au fost în centrul atenției în cadrul întâlnirii anuale a acționarilor Apple, ambele dezvăluind intențiile gigantului în ceea ce privește tehnologia generativă.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a explicat astăzi că Apple cheltuie sume semnificative de bani pentru dezvoltarea tehnologiei și caracteristicilor AI.

Declarațiile lui Tim Cook

La începutul acestui lunii, Cook a explicat că aceste caracteristici de AI ar putea apărea „în acest an”.

„La sfârșitul acestui an, aștept cu nerăbdare să vă împărtășesc modalitățile în care vom deschide noi frontiere în AI generativ, o altă tehnologie cu care credem că putem redefini viitorul”, a mai spus acesta.

Șeful gigantului tehnologic din Cupertino a folosit termeni precum rețele neurale și învățare automată atunci când discutat despre tehnologia și caracteristicile AI, ceea ce poate da anumite indicii.

Apple mizează pe inteligența artificială, acum, dar și în viitor

„AI este introdus în viețile utilizatorilor noștri pentru tot felul de sarcini, de la cele de zi cu zi la cele esențiale și permite Apple Watch să ajute la urmărirea antrenamentelor, la detectarea automată dacă faci o plimbare sau înoți. Permite iPhone-ului să ceară ajutor dacă ești implicat într-un accident de mașină”, a explicat Cook.

„Fiecare Mac alimentat de siliciul Apple este o mașină de AI extrem de capabilă. De fapt, nu există un computer mai bun pentru AI pe piață astăzi,” a spus Cook.

Federația Americană a Muncii și Congresului Organizațiilor Industriale (AFL-CIO), cea mai mare federație sindicală americană, a propus astăzi la întâlnirea cu acționarii ca Apple să dezvăluie informații despre eforturile în ceea ce privește AI, în special modul în care compania intenționează să se extindă etic în teritoriul inteligenței artificiale. AFL-CIO a dorit ca Apple să creeze și să lanseze un raport de transparență în acest sens.

Invocând nevoia de a proteja secretele companiei și de a menține un avantaj competitiv în lumea haotică și rapidă a dezvoltării AI, acționarii Apple au respins propunerea.